Carmen Brumă, trei reguli importante care te vor ajuta să te menții în formă de sărbători. Cum scapi de balonare și crampe

Data publicării:

Carmen Brumă a dezvăluit 3 sfaturi importante de respectat pe parcursul Sărbătorilor de Iarnă.

Perioada Sărbătorilor de Iarnă este așteptată cu sufletul la gură de extrem de multe persoane, care își doresc să petreacă cât mai mult timp alături de cei dragi, să aibă parte de câteva clipe de relaxare, dar și să profite cât mai mult de acest răsfăț alimentar pe care Crăciunul îl oferă. Totuși, există niște reguli pe care trebuie neapărat să le respectăm, dacă nu ne dorim să trecem în Noul An cu mai multe kilograme în plus, iar Carmen Brumă a dezvăluit „rețeta” unei siluete perfecte de sărbători. Nu trebuie să uiți de mișcare în această perioadă, fie că ne referim la niște pași simpli parcurși în fiecare zi, probioticele trebuie să fie și ele prezente mereu, iar nutriționistul spune că nu trebuie să consumăm toate bunătățile la o singură masă, întrucât este suficient timp pentru a degusta din toate. 

STRATEGII ALIMENTARE PENTRU SĂRBĂTORI
1. Mersul pe jos după fiecare masă. 2000 de pași, de fiecare dată după ce ai mâncat te ajuta sa estompezi creșterea glicemiei și să eviți depunerea  kilogramelor pe termen lung
2. Administrarea de suplimente cu probiotice, în special în perioada sărbătorilor. Prin descompunerea și metabolizarea eficientă a alimentelor, probioticele ajută la diminuarea simptomelor neplăcute precum balonare, gaze și crampe intestinale cauzate de fermentația incompletă a nutrienților. 
3. Evită strategiile gen "totul sau nimic", a scris Carmen Brumă pe rețelele de socializare. 

VEZI și: Cum se menține Cori Grămescu în formă, după ce s-a mutat în America: „Mâncarea sănătoasă este extrem de scumpă și greu de găsit”/ VIDEO

Greșeala din post care duce la acumularea kilogramelor în plus

Până la masa de sărbători însă, foarte multe persoane ajung să se îngrașe deja din perioada postului. Invitată recent în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și DC Medical, Cori Grămescu a vorbit despre greșeala majoră pe care o fac foarte multe persoane și care, implicit, duce la acumularea kilogramelor în plus extrem de rapidă.

„Tradițiile noastre culinare sunt foarte frumoase și gustoase și nu ar trebui să ne ferim de ele, dar sigur că e important să fim atenți, pentru că se adună caloriile fără să clipim. Postul are puține zile în care se mănâncă ulei, deci dacă ținem post, ar trebui să-l ținem până la capăt. Meniul e destul de problematic, pentru că nu acoperă necesarul de proteine și, inevitabil, mâncăm paste, făinoase, preparate calorice, grase, bogate în carbohidrați, ceea ce nu ne ajută. Dacă am face postul corect și dacă am mânca proteina vegetală corectă, să mâncăm diversificat pentru a avea toți aminioacizii esențiali, ar fi o perioadă de detox.”, a declarat Cori Grămescu, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și Dc Medical.

Citește și: Cum slăbim după sărbătorile de iarnă. Secretele dezvăluite de Cori Grămescu: „E mai bine pentru sănătate și pentru siluetă să faci treaba asta” / EXCLUSIV

Frigul provoacă foame

Un alt factor care favorizează în perioada postului acumularea kilogramelor în plus este și frigul, spune Cori Grămescu, care dezvăluie faptul că în sezonul rece, organismul nostru simte nevoia de a fi alimentat și mai bine, decât de obicei. Astfel, este foarte importantă cantitatea de proteine de calitate din această perioadă a anului. 

„Eu nu sunt vreun specialist în meniul de purificare spirituală, deci nu știu să spun cum trebuie ținut post din punctul de vedere al bisericii, dar cred că e o perioadă bună, în care e important să respectăm asta. Dar meniul tradițional de post nu e vreo fericire din punct de vedere nutrițional. E frig afară, iar nevoia de mâncare calorică crește, nu avem nici proteine, deci nu ne săturăm cât trebuie, de aici oamenii se îngrașă în post, am observat că 2-3 kilograme se acumulează.”, mai spune nutriționistul. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel