Carmen Brumă, rețetă de pastă de sfeclă: „Sprijină ficatul, e bună pentru sistemul imunitar și utilă dacă suferi de insomnie”

Data publicării:

Carmen Brumă a dezvălui o rețetă ideală pentru orice dietă, ce poate fi savurată în diferite momente ale zilei.

Carmen Brumă le-a oferit fanilor săi o nouă rețetă excelentă, ce poate fi considerată drept mic dejun sau gustare, și care poate fi integrată cu succes în orice dietă. Este delicioasă, promite nutriționistul, iar beneficiile sale pentru sănătate sunt unele semnificative. Tocmai din acest motiv, ar trebui și tu să încerci pasta de sfeclă roșie propusă de Carmen Brumă, care nu se prepară deloc dificil și care poate fi păstrată la rece timp de câteva zile. 

„Pasta de sfeclă roșie este unul dintre preparatele mele favorite, în special în acest sezon, utilă mai ales dacă suferi de insomnie sau stări de oboseală. Eu o prepar așa: 3 sfecle roșii, 1 cartof dulce, un morcov, 2 cepe, 50 de g de unt și toate se pun la cuptor. Când sunt gătite, se adaugă 100 de g de fasole roșie fiartă și se mixează totul cu un bleder, până când se formează o pastă. O puteți ține la frigider câteva zile, într-un borcan de sticlă sau într-o caserolă. Sprijină ficatul, e bună pentru sistemul imunitar, este o sursă de vitamina B9, magneziu, utilă mai ales pentru femeile 30+ sau pentru cele care suferă de simptome de premenopauză.”, a spus Carmen Brumă pe rețelele de socializare. 

Citește și: Carmen Brumă, rețetă de pastă de mazăre: „Sursă foarte bună de proteine, fibre, magneziu”. Ai nevoie de doar patru ingrediente

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Carmen Bruma (@carmenbrumaofficial)

Ce se întâmplă în corpul tău, dacă mănânci fructe pe stomacul gol

Și, pentru că este unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști din țara noastră, Carmen Brumă le oferă adesea fanilor, pe lângă rețetele delicioase, și multe alte sfaturi ce sunt strâns legate de un stil de viață cât mai sănătos și echilibrat. În acest sens, soția lui Mircea Badea a vorbit recent despre consecințele la care te supui dacă alegi să consumi fructe pe stomacul gol. Chiar dacă acestea sunt sănătoase, există anumite reguli de care trebuie să ții cont, când vine vorba de consumul lor.

„Fructele au multe efecte benefice, dar și unele pe care nu ni le-am dori. Ele conțin o cantitate mare de fructoză. În timp, vei putea observa următoarele lucruri: senzația de sațietate și pofta de mâncare vor fi dereglate, pentru că există doi hormoni care dacă se dereglează, în timp poți să ajungi să ai colesterol crescut, să ai trigliceride crescute și să nu-ți controlezi atât de mult aportul alimentar și în timp să apară kilogramele în plus. Acestea ar fi principalele dezavantaje ale fructelor pe stomacul gol.”, a dezvăluit Carmen Brumă, în cadrul emisiunii MediCool, de pe Antena 1.

Citește și: Carmen Brumă, rețetă de salată cu somon și mango. Se prepară foarte ușor și are beneficii uimitoare pentru sănătate

Fructele pe stomacul gol nu te satură

Nu în ultimul rând, chiar dacă alegi să savurezi fructele dimineața, pe stomacul gol, din considerentul că acestea îți oferă sațietate, realitatea este alta, spune Carmen Brumă

„Aș mai putea spune și faptul că nu te satură. Fructoza aceasta pe stomacul gol îți va da ție senzația de sațietate de o jumătate de oră, după care vei simți nevoia să mănânci ceva. E bine să mâncăm cu măsură fructe, în general, cu atât mai mult dimineața, pe stomacul gol. Dacă nu facem din asta un obicei, dacă mâncăm doar ocazional, nu e niciun fel de problemă.”, a continuat ea.

Citește și: Carmen Brumă, mâncare de năut cu ciuperci. Se prepară extrem de ușor și are multe beneficii pentru sănătate și siluetă



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel