Carmen Brumă, despre premenopauză și menopauză. Ce soluții are pentru femeile care se izolează din cauza simptomelor: „O privesc ca pe o rușine”

Data actualizării: | Data publicării:

Carmen Brumă, în vârstă de 46 de ani, vorbește deschis despre cele mai tabu simptome cu care se confruntă femeile aflate la premenopauză sau menopauză. 

Carmen Brumă vine în ajutorul doamnelor aflate la menopauză și premenopauză, dezvăluind că și ea, la rândul ei, a intrat în această etapă. Vedeta subliniază, în primul rând, necesitatea ca femeile aflate în aceste perioade delicate ale schimbărilor hormonale, să aibă parte de susținere, consiliere medicală, dar și tratamente, în unele cazuri. 

 

„În perioada vieții noastre de femei avem foarte multe situații în care avem nevoie de consiliere, și de sfaturi medicale, și de intervenții potrivite minim invazive sau mai mult invazive.” a declarat Carmen Brumă pentru Unica. 


Mai mult, celebrul nutriționist și antrenor de fitness spune că româncele nu sunt foarte d eschise să vorbească despre simptomele cu care se confruntă, și nici să ceară ajutor, deși este necesar ca odată cu aceste schimbări hormonale, să se vacă și anumite ajustări ale stilului de viață. 

„Este o perioadă pe care în special femeile din România o privesc așa ca pe o rușine. E cumva un subiect tabu și e anormal să fie așa. Dragi femei, dacă stăm să calculăm că trăim până la 80 de ani și avem multe șanse, noi ne petrecem cea mai mare partea a vieții noastre de femei fiind la menopauză și premenopauză. Este absolut normal și firesc să vorbim despre asta. Să vedem cum gestionăm această etapă a vieții noastre care este una normală și de care nu trebuie să ne speriem. Trebuie să avem alături specialiști, oameni care să ne explice ce se întâmplă în corpul unei femei, pentru că au loc o mulțime de schimbări, dar noi le putem gestiona.

(...) Eu, ca femeie aflată în această etapă a vieții mele premenopauză – menopauză, sunt foarte interesată de aceste subiecte și mă bucur că am găsit aici un cadru perfect unde pot să aflu.” a menționat Carmen Brumă, potrivit sursei citate. 

Exercițiile care pot pregăti corpul pentru schimbările de la menopauză


De asemenea, partenera lui Mircea badea a vorbit și despre unele soluții pentru pregătirea corpului să înfrunte anumite simptome ce pot apărea după menopauză. 


„În primul rând femeile se tem să recunoască asta, de obicei se izolează pentru că sunt foarte multe simptome și poate cel mai cunoscut se referă la bufeuri, la acea ceață mentală, la tot felul de schimbări de dispoziție. Femeile cumva ajung să se retragă, să se simtă rușinate, să evite ieșirile într-un cadru social pentru că nu știu ce să facă în legătură cu aceste aspecte. De asemenea, există uscăciunea vaginală, de care doamna doctor o să ne spună cu siguranță, și incontinența urinară care este o problemă care apare des în special în această perioadă, ea poate să apară și după naștere. La incontinența urinară aș vrea să am și eu un mic amendament, e foarte important ca din timp, după 30 de ani, să începem să facem exerciții speciale pentru mușchii planșeului pelvin.


Aceste exerciții de tip Kegel sau care antrenează mușchii planșeului pelvin trebuie să facă parte din trusa noastră de îngrijire. Cum ne demachiem noi seara, și ne spălăm pe dinți, și facem duș, așa trebuie să facem exerciții pentru întărirea mușchilor planșeului pelvin. Sigur că și alimentația ne poate ajuta în această perioadă, pentru că atunci când se apropie premenopauza și menopauza, trebuie să avem schimbări de ordin alimentar, și trebuie să avem schimbări în antrenamemtele noastre care să ne ajute să gestionăm această perioadă care nu e una de speriat, e una care vine cu niște provocări, dar am trecut noi prin nașteri, am trecut noi prin adolescență, am trecut prin multe, o să facem față și menopauzei.” a mai explicat Carmen Brumă, pentru Unica.ro.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel