Care sunt simptomele anorexiei, boala ce afectează preponderent femeile. La ce trebuie să fii atentă

Sursa foto: unplash.com
Descriere foto: Sursa foto: unplash.com

Anorexia, boala cu simptome multiple. La ce trebuie să fii atent.

Anorexia nervoasă este o boală psihică ce determină apariția tulburărilor alimentare prin deformarea imaginii propriului corp, respectiv teama nejustificată de creștere ponderală.

Persoanele care se confruntă cu anorexia nervoasă pot prezenta unele dintre următoarele simptome (ceva experimentat în mod obiectiv de către persoană) și/sau semne (manifestări observabile) ale bolii. Tulburările de alimentație pot apărea adesea diferit față de versiunile stereotipizate ale tulburărilor de alimentație prezentate în mod obișnuit în mass-media, notează Very Well Mind.

Mai mult, chiar și după diagnosticare, mulți din anturajul persoanei care suferă de anorexie nu și-au dat seama câte dintre modificările comportamentale erau legate de această afecțiune.

Deși este o boală care afectează în mod disproporționat femeile și care începe cel mai adesea la începutul sau la mijlocul adolescenței, afectează și bărbații și băieții și poate fi diagnosticată atât la copii, cât și la adulții mai în vârstă. Este important să recunoaștem că tulburările de alimentație pot apărea la persoane de toate genurile, vârstele, rasele, etniile, formele și greutățile corporale, orientările sexuale și statutul socio-economic.

Anorexia nervoasă este o tulburare psihiatrică care poate pune în pericol viața și este cea mai letală tulburare de alimentație, cu una dintre cele mai mari rate de mortalitate dintre toate tulburările psihice. Persoanele cu anorexie nervoasă adesea nu cred că sunt bolnave și pot încerca să își mascheze greutatea scăzută.

Care sunt simptomele fizice ale anorexiei nervoase

Anorexia nervoasă se caracterizează prin faptul că o persoană nu mănâncă suficient, astfel că rezultatul este o slăbire vizibilă, ca urmare a unui aport subcaloric. Multe dintre aceste simptome sunt asemănătoare cu semnele altor afecțiuni, așa că este foarte important ca acestea să fie evaluate de un medic pentru a putea fi stabilit un diagnostic corect, dar mai ales pentru administrarea tratamentului adecvat.

Citește continuarea pe dcmedical.roGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Dată: 14 iul 2022, 19:19 | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience