Care sunt principalele simptome ale depresiei și cum putem combate anxietatea. Dr. Hassouna Said explică

Data actualizării: | Data publicării:
Horoscop, foto Unsplash/ autor: engin akyurt
EXCLUSIV
Descriere foto: Horoscop, foto Unsplash/ autor: engin akyurt

Depresia este una dintre cele mai comune afecțiuni mentale la nivel global și afectează persoane de toate vârstele. Prof. Dr. Hassouna Said, specialist în Dermatologie, Naturopatie, Mezoterapie și Psihoterapie a explicat pentru Spectacola ce este depresia și cum ne putem da seama dacă un apropiat suferă de această boală. 

Un stil de viață agitat, relațiile conflictuale, grijile financiare sau cele profesionale, sunt doar o parte din factorii care pot provoca depresie, mai exact acea stare de tristițe intensă. Dar care sunt simptomele acestei boli și cum putem ajuta o persoană care suferă de depresie? 


„Depresia se manifestă prin izolare, scăderea gradului de atenție și concentrare. Suntem mai triști, inactivi și neglijenți cu aspectul fizic. Persoanele care suferă de depresie nu participă la activitățile zilnice. Dacă un apropiat suferă de depresie, trebuie să fim atenți la ceea ce am spus mai devreme, la acele semnale care ne arată că ceva nu este în regulă. Pentru a-l ajuta, ne putem folosi de psihoterapie verbală și suport emoțional, dar și să fim alături de el și să încercăm șă discutăm deschis despre problemele pe care le are. Un om care este în depresie trebuie să fie puternic, ambițios și să aibă încrederea în sine”, a explicat în exclusivitate pentru Spectacola, Dr. Hassouna Said. 


Înaintea unui examen sau a unei prezentări importante ne putem simți emoționați și îngrijorați, respirația se intensifică, palmele ne transpiră și fluxul sanguin din muchi crește, acestea sunt primele forme ale anxietății. Acesastă formă ușoară este benefică organismului deoarece ne menține alerți și vigilenți pentru rezolvarea unor situații neprevăzute. 


Atunci când aceste stări ne scapă de sub control și intensitatea lor crește până la panică și terorare, fără să fim puși în fața unui pericol iminent, anxietatea devine un pericol și trebuie să apelăm la ajutorul medicilor. 


„Anxietate are multe forme clinice, mulți factori etiologici și se manifestă în general prin următoarele simptome: insomnie, anorexie sau bulimie, nervozitate, agitație, mişcări musculare involuntare, transpirație, palpitații, tahicardie, cefalee, și simptome neuro-vegetative care includ gastrite, balonare, colon iritabil, poliuria, artralgie, etc...


Anxietatea este o tulburare neuro-psihică, iar tratamentul complet pentru anxietate trebuie să includă psihoterapie verbală, psihoterapie cu ședințe.  Osteopatie cu masaj medical, farmcoterapie naturistă, regim alimentar special, suplimente alimentare, ceaiuri sedative și tratament pentru sistemul neuro-imunitar cu vitamine și imunostimulante”, a specificat Prof. Dr. Hassouna Said, specialist în Dermatologie, Naturopatie, Mezoterapie și Psihoterapie. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel