Care sunt cele mai sănătoase BANANE. Mare atenție la culoare

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash

Află în articol care sunt cele mai sănătoase banane: verzi, galbene sau maro.

Bananele sunt bogate în potasiu și fibre, conțin de patru ori mai multe proteine, de trei ori mai mult fosfor, de cinci ori mai multă vitamina A și de două ori mai multe vitamine și minerale. Potrivit unor studii, aceste fructe reduc presiunea arterială, două astfel de fructe pe zi scăzând-o cu 10%. Zece banane pe zi pot reduce presiunea sângelui aproape la fel de mult ca și medicamentele, grație potasiului conținut. Unii preferă să le mănânce atunci când sunt mai verzi, alții le preferă când sunt mai coapte și le pot simți din plin dulceața. Totuși, nu toate sunt la fel de sănătoase. 

Care sunt cele mai sănătoase banane

Bananele verzi conțin amidon rezistent și sunt bune la slăbit. Potrivit nutriționiștilor, acest tip de amidon acționează precum fibrele atunci când ajunge în organism, scrie Realitatea.net, citând eva.ro. 

Bananele galbene conțin mai mulți antioxidanți. Aceștia ne feresc de boli grave. Totodată, bananele galbene conțin dopamină, un antioxidant care reduce riscul bolilor de inimă și a celor degenerative. Acestea sunt mult mai dulci decât cele mai verzi.

 

Citește continuarea pe DC NEWS



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel