Care sunt analizele anuale obligatorii și importanța acestora. Boantă: Trebuie să ajutăm pacientul

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Care sunt analizele anuale obligatorii, importanța realizării acestora, dar și riscul la care se expun cei care nu ajung, la timp, la medic. 

”Multe dintre analize sunt comune, diferă doar de afecțiunile în sfera genitală, iar la bărbați, cele legate de prostată”, ne-a explicat în exclusivitate dr. Valentina Boantă, specialist Medicină de familie Sanador. 

”În rest, 'bateria' este destul de comună pentru ambele sexe. Copiii au nevoie de o atenție mai sporită, în sensul că vrem să le verificăm necesarul de nutrienți,  de vitamine, de minerale, mai ales la cei care au probleme cu diversificarea sau care chiar nu mănâncă. Copiii sunt destul de mofturoși, nu ca noi adulții. Sunt mulți care nu vor carne, care nu primesc legumele sau fructele și atunci, cumva, trebuie noi să îi evaluăm și să găsim respectivul deficit”, a precizat medicul. 

Care sunt analizele obligatorii 

Potrivit dr. Boantă setul obligatoriu, indiferent de sex, vizează analiza sângelui, funcțiile ficatului și rinichilor, precum și screeningurile. 

”Hemoleucogramă, cu formula leucocitară, ca să vedem clar nivelul hemoglobinei, hematocritul, numărul de leucocite, numărul de eritrocite, de trombocite și subpopulațiile de leucocite, și ne dă o evaluare totală a sângelui nostru.

Citește continuarea pe dcmedical.roGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel