Care sunt alimentele pe care Regele Charles al III-lea le consumă în fiecare zi. Așa se menține sănătos, la 73 de ani

Data publicării:
Regele Charles al III-lea, captură video YouTube
Descriere foto: Regele Charles al III-lea, captură video YouTube

Regele Charles al III-lea se ghidează după un stil de viață extrem de sănătos, având în meniul său doar alimente naturale.

De-a lungul timpului, au existat diferite zvonuri cu privire la regimul alimentar al Regelui Charles al III-lea. Un lucru este sigur însă, și anume faptul că actualul rege al Angliei este foarte pretențios în privința anumitor lucruri, în special în ceea ce privește mâncarea.

Fostul bucătar al Reginei Elisabeta a II-a și al familiei regale, Darren McGrady, a declarat faptul că Regele Charles este cu siguranță un gurmand care trebuia să știe mereu de unde provine mâncarea, potrivit EatThis.

Totul trebuie să fie de sezon și organic

Înainte de a vorbi despre mâncarea preferată a Regelui Charles, este important să rețineți că viziunea sa generală asupra alimentelor este că acestea trebuie să fie de sezon și organice. După cum notează McGrady "totul se baza pe ceea ce era de sezon în grădină. În sezonul sparanghelului, puteam să îl servesc de trei sau patru ori pe săptămână. Nu ai îndrăzni să servești sparanghel sau căpșuni în decembrie".

Familia cultiva produse și își creștea propriile animale pe numeroasele lor proprietăți. Regina a început să cultive diferite produse la Palatul Buckingham și îi plăceau foarte mult căpșunile sălbatice scoțiene de la Balmoral, despre care se știa că le culegea ea însăși. Lui Charles îi plăcea să caute ciuperci sălbatice acolo, de asemenea, deoarece multe ciuperci se găseau pe proprietatea de 50.000 de acri de la Balmoral. Potrivit lui McGrady, acestea erau culese, sărate cu câteva ierburi și apoi congelate pentru a fi folosite pe tot parcursul anului.

În plus, se pare că Charles se ferea de carne două zile pe săptămână și de lactate o zi pe săptămână. 

Micul dejun trebuia să fie foarte bogat în fibre

Pe vremea când era prinț, ziua lRegelui Charles începea cu un mic dejun foarte sănătos. De obicei, acesta era format din fructe proaspete, muesli sau alt tip de cereale integrale amestecate cu semințe înmuiate în suc de fructe și ceai. McGrady notează într-un videoclip că îi plăceau foarte mult și prunele din grădină.

În calitate de prinț, se zvonea că Charles purta cu el o cutie pentru micul dejun, care conținea, în general, aproximativ șase tipuri de miere și muesli. 

Ouăle nu erau de obicei incluse în micul dejun, cu excepția weekendurilor, iar el le mânca doar mai târziu în cursul zilei.

Prânzul este inexistent

Mai mult, se pare că Regele actual al Angliei nu ia prânzul. Numeroase surse au relatat că Regele Charles sare complet peste această masă din zi, cu excepția cazului în care acesta face parte din îndatoririle zilei. Când Charles a împlinit 70 de ani, site-ul său a publicat o listă cu 70 de lucruri neștiune pe atunci despre el, iar numărul 20 era pur și simplu: "Prințul nu ia prânzul".  

Bucătarul Grady susține acest lucru, menționând că, cel puțin în timpul mandatului său, acest lucru se întâmpla rar. "S-ar putea să existe un prânz, s-ar putea să nu existe un prânz", a spus Grady. "Poate un sandviș".  

Ceaiul de după-amiază nu lipsește aproape niciodată

În jurul orei 17:30, Regele Charles se așeza de regulă la ceai. Tot acum acesta servea și câteva ouă fierte și, potrivit bucătarului personal oficial al lui Charles, acestea trebuiau să fiarbă exact patru minute, deși alții raportează trei. Este suficient să spunem că era serios în privința ouălor sale.

Cina este masa lui principală

Ce nu mănâncă Regele Charles în timpul zilei compensează cu cina. Acele ciuperci sălbatice culese de la Balmoral ocupă un loc important în cina sa preferată, despre care McGrady spune că este miel fript servit cu risotto cu ciuperci sălbatice. De asemenea, era cunoscut pentru faptul că își pregătea propriile feluri de mâncare cu vânatul sălbatic pe care îl vâna. 

Dacă desertul se află vreodată în meniu, este puțin probabil ca Charles să servească ceva din ciocolată; spre deosebire de răposata sa mamă, care o adora.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel