Care este starea de sănătate a prinţului Philip. Ducesa de Cornwall: „Are momente când se simte rău”

Data publicării:
Prințul Philip, sursă: captură YouTube/ The Royal Family
Descriere foto: Prințul Philip, sursă: captură YouTube/ The Royal Family

Starea de sănătate a prinţului Philip, în vârstă de 99 de ani, aflat în spital de două săptămâni, este ''într-o uşoară ameliorare''. 

Spitalizat pe 16 februarie şi primind tratament pentru o infecţie, prinţul Philip a fost ulterior transferat într-o altă unitate medicală pentru investigaţii cardiologice, existând temeri referitoare la o deteriorare a stării lui de sănătate.

''Are momente când se simte rău'', a adăugat Camilla, ducesă de Cornwall şi soţia prinţului Charles, moştenitorul tronului britanic. ''Îi ţinem pumnii'', a adăugat ea.

Internat iniţial la spitalul King Edward VII, prinţul Philip, care urmează să-şi celebreze cea de-a 100 aniversare în luna iunie, a fost transferat luni într-o altă unitate medicală, la spitalul St Bartholomew, ''pentru teste şi pentru a fi ţinut sub observaţie în ceea ce priveşte probleme cardiace preexistente'', a explicat Palatul Buckingham într-un comunicat.

Spitalul St. Bartholomew, situat în apropierea catedralei St Paul din centrul Londrei, dispune de cel mai mare centru specializat în boli cardiovasculare din Europa, Barts Heart Center, potrivit paginii sale de internet.

Cunoscut pentru caracterul puternic, dar şi pentru gafele şi glumele sale mai puţin inspirate, prinţul Philip a fost spitalizat luna trecută ca măsură de ''precauţie'' după ce s-a simţit rău. Palatul Buckingham a precizat în zilele care au urmat că spitalizarea a survenit în urma unei infecţii.

Fiul lui cel mare, prinţul Charles, l-a vizitat în spital. Unul dintre nepoţii lui, prinţul William, a precizat săptămâna trecută că ducele de Edinburgh se simte bine şi că ''medicii îl ţin sub observaţie''.

Prinţul Philip a doborât în 2009 recordul de longevitate al consorţilor monarhilor britanici, deţinut de Charlotte, soţia regelui George al III-lea. El s-a retras din viaţa publică în august 2017, după ce a onorat peste 22.000 de angajamente publice oficiale de la ascensiunea pe tron a soţiei lui, în 1952.

A fost spitalizat în mai multe rânduri din 2017, cel mai recent în decembrie 2019 pentru ''probeleme de sănătate preexistente''.

În ianuarie 2019, a fost implicat într-un spectaculos accident rutier după ce automobilul pe care îl conducea, un model Land Rover, s-a răsturnat în urma coliziunii cu un alt vehicul care ieşea de pe o alee a domeniului Sandringham. Prinţul nu a fost rănit, dar a renunţat apoi să se mai urce la volan, notează Agerpres. 

Din cauza pandemiei de coronavirus, prinţul Philip şi-a petrecut mare parte din ultimul an în izolare la palatul Windsor, alături de regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 94 de ani, singura ieşire fiind un sejur estival la castelul scoţian Balmoral, una dintre reşedintele regale. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Externe


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel