Care este SECRETUL pentru o căsnicie fericită. Trucul dezvăluit de experți te va pune serios pe gânduri

Data publicării:
Foto Unsplash/ Damir Spanic
Descriere foto: Foto Unsplash/ Damir Spanic

Surprinzătorul truc pentru cupluri despre care experții spun că îți va salva relația de iubire. 

Dacă te-ai uitat vreodată la filme mai vechi, poate ai observat că unele cupluri dormeau întotdeauna în paturi separate. Deși pare ciudat în zilele noastre, poate că aveau dreptate.


Oricine s-a luptat vreodată pentru o fărâmă de cearșaf sau s-a ferit de un braț rătăcit poate recunoaște: somnul în comun este o provocare. Acesta este motivul pentru care unele perechi renunță la camerele de noapte comune pentru camere separate.


Și înainte de a vă împotrivi ideii de a dormi în paturi separate, gândiți-vă la asta: "Există multe relații sănătoase care nu dorm în aceeași cameră, deoarece sunt capabili să aibă grijă de propriile nevoi generale și să rămână conectați", spune Kristie Overstreet, sexolog, psihoterapeut și creatorul Metodei Intimității Ideale.


De fapt, o strategie de somn separată poate chiar să vă optimizeze sănătatea generală, să întărească conexiunea unui cuplu și să vă condimenteze viața sexuală.


De ce pot alege cuplurile să doarmă în paturi separate


"Nu este neobișnuit ca cuplurile să doarmă în dormitoare separate", spune Overstreet. Și există o serie întreagă de motive pentru care partenerii pot prefera să doarmă singuri.


IATĂ 4 beneficii ale dormitului în paturi separate


Dormitul în paturi separate vă poate ajuta sănătatea și relația. Iată câteva beneficii:


1. Un somn mai bun


Din punct de vedere practic, paturile separate pot stimula calitatea somnului. Atunci când nu mai trebuie să vă confruntați cu sforăitul, loviturile sau ciocnirile membrelor, puteți prinde ore de somn mult mai odihnitoare.


Și asta este o veste bună, deoarece somnul neîntrerupt este esențial pentru sănătatea generală. De fapt, somnul insuficient crește riscul de a dezvolta afecțiuni medicale grave, inclusiv obezitatea, diabetul și bolile de inimă, potrivit Harvard Medical School.


"Indiferent de aranjamentul de dormit, cuplurile ar trebui să prioritizeze obținerea unui somn sănătos ca un obiectiv critic pentru sănătatea relației lor."


2. Mai puține certuri


Dacă tiparele de somn ale partenerului tău îți sabotează somnul, sunt șanse să te simți iritabil.


"Pierderea somnului ne compromite capacitatea de a ne regla emoțiile, abilitățile de comunicare și capacitatea de a arăta empatie - toate acestea fiind pietre de temelie ale relațiilor sănătoase", spune Troxel.


3. Intimitate și dorință sporită


Cunoașteți zicala "absența face ca inima să devină mai îndrăgostită?" Ei bine, acesta este un exemplu perfect.


"Când aveți camere separate, vă permite, de asemenea, să vă simțiți lipsa unul altuia", spune Overstreet. S-ar putea să vă dați seama că sunteți mai încântați să vă vedeți unul pe celălalt, adaugă ea.


Iar puțin timp separat poate chiar să construiască anticipare și să condimenteze lucrurile în dormitor, deoarece există ceva de așteptat cu nerăbdare la reîntâlnire, spune Troxel.


4. Mai mult "timp pentru mine


La sfârșitul unei zile aglomerate, uneori, ceea ce tânjești cel mai mult poate fi un pic de spațiu personal pentru a te relaxa și a te reîncărca. Iar dormitul singur te poate ajuta să obții asta.


"Atunci când sunteți în camere separate, este mai probabil să dormiți neîntrerupt și să aveți timp pentru autoîngrijire, inclusiv să citiți, să vă uitați la televizor sau orice altceva doar pentru voi, fără a interveni sau a vă deranja partenerul", spune Overstreet.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel