Care este pachetul ideal pentru școală. Nutriționist: Va primi tot ce are nevoie, structurat, organizat

Data actualizării: | Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Care este pachetul ideal pentru școală în opinia medicului nutriționist Anca Hâncu. ”Nu va mai avea tentația de a mânca altceva”, spune medicul.

Așa cum spun specialiștii, obiceiurile alimentare sănătoase se formează încă de la vârste fragede. Iar dacă adulții sunt responsabili pentru ceea ce au în alimentație, în cazul copiilor, alegerile sunt tot ale părinților.

Astfel, pentru a avea un stil de viață sănătos de-a lungul vieții, cu un aport echilibrat de vitamine, minerale și nutrienți, necesari unei dezvoltări armonioase, dar mai ales pentru a rezista tuturor tentațiilor dulci sau de tip fast-food, părinții au un rol determinant în alimentația copiilor.

Și cum aceștia tocmai ce au revenit la școală sau grădiniță, o atenție deosebită trebuie acordată pachetului de acasă.

Dr. Anca Hâncu, medic specialist în nutriție, diabet și boli metabolice, a exemplificat câteva feluri de pachet pentru școală, care să acopere necesarul nutritiv al celor mici.

”Am pregătit aici câteva variante. Vedeți chifle din cereale integrale, pâine integrală. Avem șuncă de pui, avem niște cașcaval. Dar peste tot am presărat foarte multe legume colorate pentru că noi vrem să îi împrietenim pe copii cu legumele.

Există copii mai plinuți sau pofticioși și atunci încercăm să le facem porția ceva mai micuță, eventual să folosim o singură felie de pâine și am făcut un triunghi.

Insist foarte mult să punem ardei, să punem castravete, o frunzuliță de salată. Sigur, nu înseamnă o valoare nutritivă specială această frunză de salată, dar obișnuiește copilașul cu ideea de salată, de ceva crocant, ceva interesant”, a explicat nutriționistul Anca Hâncu la Neatza cu Răzvan și Dani de la Antena 1.


Pe lângă sandwich, nutriționistul mai recomandă ca părinții să le pună celor mici un măr, câteva bucățele de morcov, un castravete, pe care le va putea mânca odată cu sandwich-ul, dând un aer mai plăcut acestuia, sau le poate consuma după, fiind potrivite și pentru curățarea naturală a danturii. 

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel