Care este legătura dintre emoții și alergii. Specialist: În spatele unei alergii este, în fapt, o frică

Data publicării:
Foto Unsplash/ autor Brittany Colette
Descriere foto: Foto Unsplash/ autor Brittany Colette

”Este important ca toate aceste frici să fie comunicate, conștientizate, să nu ne temem să ne temem”, susține specialistul.

”Psihosomatica este disciplina medicală care presupune că există întotdeauna o legătură între cum gândim, emoțiile noastre și corpul nostru. Adică și corpul ne influențează modul de gândire”, a explicat Lorina Buga, specialist în psihosomatică, în emisiunea ”Vorbește lumea” de la Pro TV. Specialistul a exemplificat câteva dintre situațiile care pot duce la diverse alergii.

”Dacă vorbim de copilași de până în 10 ani, întotdeauna este vorba, de fapt, despre un conflict al părinților sau la care copilul a asistat, la o ceartă. În spatele unei alergii este, în fapt, o frică de separare. De exemplu, copilul asistă la o ceartă, care presupune divorțul părinților, iar în timpul acesta el consumă, ceva legat de lapte, corpul său poate să asocieze acea lactoză cu frica, iritarea că părinții pot să se separe”, explică Lorina Buga, adăugând că organismul nostru asociază orice produs/stare ca un posibil pericol.

Altfel, Lorina Buna a subliniat că este nevoie a fi descoperit factorul declanșator al alergiilor. ”Nu se poate ca florile sau polenul să fie nociv pentru noi, căci atunci cu toții ar trebui să avem acea reacție. Însă pentru o anumită categorie de persoane el devine nociv. Căutând acea traumă în trecut, momentul în care a fost declanșat, realizăm că organismul a asociat un miros cu o emoție puternică. Iar în momentul în care conștientizăm situația, este important să disociem și să ne spunem 'Stai, că polenul nu este nociv, ci de fapt frica mea de a rămâne fără un proiect au de a rămâne fără partener'. Mai mult, este important ca toate aceste frici să fie comunicate, conștientizate, să nu ne temem să ne temem”, a mai spus specialistul.

Mai mult, acesta a atras atenția cu privire la persoanele care nu își exteriorizează trăirile și fac pe atotputernicii și care sunt mai expus la aceste alergii. ”Inhibă aceste frici și ca rezultat, corpul lor încearcă să îi ajute într-un fel de a face față situațiilor, pe viitor”, a mai spus specialistul în psihosomatică.

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel