Care este cel mai mare păcat. Părintele Vlad Pimen, de la muntele Athos: „O să întâlnești acolo în fața lui Dumnezeu, când te duci la judecată”

Data actualizării: | Data publicării:
Părintele Pimen/ „Altceva cu Adrian Artene”, captură YouTube
Descriere foto: Părintele Pimen/ „Altceva cu Adrian Artene”, captură YouTube

Părintele Vlad Pimen, de pe muntele Athos, a dezvăluit care este unul dintre cele mai mari păcate. 

Părintele Vlad Pimen, starețul Chiliei „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” de la Schitul Lacul din Sfântul Munte Athos a fost invitat în noua ediție a podcastului „Altceva cu Artene”, acolo unde a dezvăluit care este cel mai mare păcat. 

Care este cel mai mare păcat

Părintele Pimen susține că cel mai mare păcat este avortul. Potrivit duhovnicului, în momentul judecății fiecare femeie se întâlnește și cu copiii cărora nu le-a dat șansa la viață. 

Adrian Artene: O femeie, pentru că vorbeați despre un păcat, mai devreme, păcatul avortului… O femeie care renunță la o sarcină, cum găsește iertare de la Dumnezeu?

Părintele Pimen: Tot prin spovedanie, prin căință, să nu mai repete lucrul ăsta. Se dezleagă, se iartă, dar o să mai aibă un hop la Dumnezeu, când e față în față cu Dumnezeu. Am citit undeva… sufletul ăsta care a venit pe pământ, chiar de nu a apucat să trăiască, scânteia Dumnezeiască a fost trimisă în burta mamei… că a fost ucis și trupul ăsta, deci, l-a aruncat… Dar sufletul acela nu se mai duce, cum fac ăștia yoga și, asta, reîncarnare… că se duce în alt trup…. nu există! De asta îi zice microcosmos, fiecare om, deci, odată vine pe pământ și după aia se întoarce la Dumnezeu și asta-i. Și acolo rămâne în veșnicie.

Ei, sufletul ăsta se întoarce la Dumnezeu și spune că acolo, la Dumnezeu, toți o să fim la vârsta Mântuitorului, nu o să fim toți copii și bătrâni, toți la vârsta asta, adică de-asta Raiul o să fie într-o frumusețe și atunci ăsta care în burta mamei nici nu apucat să iasă, o să ajungă la vârsta de 30 de ani, vârsta maturității și tu o să-ți întâlnești acolo în fața lui Dumnezeu, când te duci la judecată, pe copiii ăia… 1,2,3… pe care i-ai avortat.

Și aceia ce o să facă? Pentru că ei nu au apucat să se bucure de viața asta pe pământ… o să zică: «Doamne, nu o ierta pe mama pentru ce a făcut, pentru că mie nu mi-a dat dreptul să mă bucur!» Și tu întâlnești acolo, la Dumnezeu pe copilul tău, care-i avocatul acuzării, și atunci depinde de Dumnezeu, de mila Lui și de pocăința pe care ai făcut-o ca să treci mai departe de hopul ăsta. De asta se spune că e unul dintre cele mai mari păcate (n.r. avortul), pentru că ai oprit o viață (…)”, a spus părintele Pimen.

Părintele Vlad Pimen de la Muntele Athos , motivul pentru care oamenii fac cancer

„Dumnezeu dacă știe că te-ai smerit de ajuns și e de folos, ți-a luat boala, ţi-a luat cancerul. Dumnezeu ne vrea smeriți. Preferă un păcătos smerit decât un drept mândru. N-ai cum să fii și mândru, și drept. În momentul în care tu te socoți drept, tu deja ești căzut că te-ai înălțat pe mândrie. Noi devenim un fel de dușmani a lui Dumnezeu când ne înălțăm și avem încredere în noi. Dumnezeu ne vrea smeriți. Uneori îngăduie să cădem în anumite păcate, doar să ne smerim pentru că dacă vede că noi din cauza mândriei începem să ne înălțăm, să facem rău celor din jur, pentru că ne socotim drepți, atunci Dumnezeu ne îngădui o cădere, un necaz, o suferință, o boală, ceva ca să ne smerim. Și atunci mergem la doctor și ne spune: cancer de gradul trei. Și atunci ai pe listă că mai ai o lună și te duci acasă, te uiți în dreapta, te uiți în stânga și după aia începi să spui «Doamne, am auzit că tu faci minuni». Și astfel începi să te smerești. Dumnezeu dacă știe că te-ai smerit de ajuns și e de folos, ți-a luat boala”, a spus Părintele Pimen Vlad.

 

VEZI ȘI: Pictura care îți dă fiori. Se află într-o mănăstire la trei ore de București / foto în articol:

https://www.spectacola.ro/pictura-care-iti-da-fiori-se-afla-intr-o-manastire-la-trei-ore-de-bucuresti-foto-in-articol_37226.html

 

VEZI ȘI: Părintele Vlad Pimen de la Muntele Athos, motivul pentru care oamenii fac cancer: „Ai urcat pe mândrie. Dumnezeu îngăduie”:

https://www.spectacola.ro/parintele-vlad-pimen-motivul-pentru-care-oamenii-fac-cancer-ai-urcat-pe-mandrie-dumnezeu-ingaduie_37177.html

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel