Care este cea mai bună vârstă pentru căsătorie, potrivit științei

Data publicării:
Unsplash.com/ autor Meryl Spadaro
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Meryl Spadaro

Mulți oameni visează cu ochii deschiși la nunta perfectă, la decor, la ținute, la calitățile partenerului și chiar și la luna de miere. Foarte puțini se gândesc însă la importanța pe care o are vârsta în ecuație. Cercetările sugerează că vârsta unei persoane în momentul în care se căsătorește poate avea un impact major asupra calității căsniciei, dar și a duratei.

În general, nu este cea mai bună idee să te căsătorești imediat după terminarea liceului sau chiar a facultății. Kelsey Torgerson, un asistent social clinic licențiat, a declarat pentru Brides că oamenii ar trebui să aștepte, în general, până când au cel puțin 25 de ani, înainte de a se căsători.

Înainte de vârsta de 25 de ani, creierul nu este complet dezvoltat, astfel încât o persoană poate să nu fie încă total sigură de ceea ce își dorește de la un partener. 


Weena Cullins, un terapeut specializat în consiliere premaritală și relațională, a declarat pentru Brides că, din experiența sa clinică, miresele de 28 de ani sunt mai pregătite pentru o căsnicie sănătoasă datorită încrederii, conștiinței de sine și experienței de viață pe care o au. Pe de altă parte, ea spune că cel mai bine este ca bărbații să se căsătorească după  32 de ani, când s-au maturizat și s-au stabilizatîntr-o carieră. 


Ce spun datele

 

Afirmațiile experților au fost confirmate: în comparație cu persoanele care se căsătoresc la o vârstă mai fragedă, cei care se căsătoresc după 25 de ani au cu 50% mai puține șanse de a divorța în decurs de cinci ani. Potrivit cercetărilor efectuate de Nicholas H. Wolfinger de la Institutul pentru Studii Familiale, ratele de divorț sunt cele mai scăzute pentru persoanele care se căsătoresc pentru prima dată în jurul vârstei de 30-34 de ani.


Căsătoria după 35 de ani 


Wolfinger emite ipoteza că unele dintre aceste persoane ar fi putut avea dificultăți în găsirea unui partener din diverse cauze și ar putea fi mai predispuse la divorț din același motiv. El sugerează, de asemenea, că poate că "persoanele care se căsătoresc mai târziu au avut de ales dintr-o listă mai lungă de potențiali parteneri, pe care au tot restrâns-o de-a lungul timpului".

Totuși, nu toți experții sunt de acord cu acest lucru. Phillip Cohen, sociolog la Universitatea din Maryland, prezintă un model care sugerează că femeile au cele mai puține șanse de a divorța dacă se căsătoresc pentru prima dată între 45 și 49 de ani (un grup de vârstă exclus de analiza lui Wolfinger) și că cel mai important predictor al divorțului ar putea fi nivelul de educație, absolvenții de facultate având rate de divorț mai mici.

April Davis, fondatoarea LUMA Luxury Matchmaking, a declarat pentru Brides: "Cel mai bun moment pentru a te căsători este atunci când te simți confortabil și încrezător în slujba ta și în viața personală. Dacă ar fi să îți dai o vârstă exactă, s-ar putea să constați că te mulțumești cu oricine ești la acea vârstă."



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel