CARBON, cel mai de succes film moldovenesc ajunge în premieră pe ecranele din România

Data publicării:

CARBON este un film captivant și profund, care explorează subtil teme precum conflictul uman, dezumanizarea și propaganda, oferind o perspectivă provocatoare asupra societății moldovenești.

Transilvania Film anunță premiera românească a filmului CARBON, regizat de Ion Borș, în cadrul Transilvania International Film Festival (TIFF). Proiecțiile speciale vor avea loc pe 14 iunie la ora 20:00 și pe 16 iunie la ora 12:00 la Cinema Victoria (Bulevardul Eroilor, nr. 51, Cluj-Napoca) - https://tiff.ro/film/carbon  

 

CARBON este un film captivant și profund, care explorează subtil teme precum conflictul uman, dezumanizarea și propaganda, oferind o perspectivă provocatoare asupra societății moldovenești. Acțiunea filmului are loc în Republica Moldova anului 1992, în apropierea zonelor de conflict de pe Nistru. Povestea urmărește peripețiile unui tânăr tractorist care, din dorința naivă de a-și construi o viață "normală" alături de iubita sa, pornește într-o călătorie periculoasă spre împlinirea visurilor. O descoperire sinistră transformă călătoria într-o aventură plină de situații absurde în care eroul se confruntă cu indiferență, lăcomie și prostie din partea celor din jur. Prin această poveste tulburătoare, el învață lecția esențială de a fi un om, o experiență care îi va schimba viața.

 

Trailer film - 

 

Proiecția de la TIFF va avea loc în prezența regizorului Ion Borș și a echipei filmului, urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri. CARBON reprezintă primul lungmetraj regizat de Ion Borș și este considerat cel mai de succes film moldovenesc al ultimei perioade, obținând un record la box office în Moldova și devenind primul film moldovenesc proiectat în cinematografele din România. A fost selectat ca propunere a Republicii Moldova pentru Premiile Oscar și a fost difuzat în peste 25 de orașe din lume.

 

Ion Borș s-a născut pe data de 21 mai 1990. În anul 2013 a absolvit studiile de actorie la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, Moldova. Din 2017 este fondatorul "Kantora Film Production". A regizat și produs primul său scurtmetraj, intitulat "Plus minus unu / One Less One More", care a avut premiera și a câștigat 3 premii importante la RAVAC IFF și a fost proiectat la Festivalul de Film Cottbus. "One Less One More" a obținut premiul pentru cel mai bun debut internațional la "Huesca Film Festival" din Spania.

 

După TIFF, filmul CARBON va pleca într-un turneu de promovare prin țară, iar din 7 iulie va putea fi văzut la cinematografele din România.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel