A murit cântăreața Dani, regina "Paris by night" în anii '70

Data actualizării: | Data publicării:

Lumea muzicii este în doliu, după ce o cântăreața celebră s-a stins din viață.

Cântăreaţa franceză Dani, care s-a remarcat de asemenea ca actriţă şi model, a încetat din viaţă luni, la vârsta de 77 de ani, a anunţat managerul ei, Lambert Boudier, informează AFP.

Artista a murit "în urma unei boli" în regiunea Tours (centru) unde locuia, potrivit aceleiaşi surse.

Ea terminase recent turneul de promovare a celui mai recent disc al său, "Horizons Dorés" şi încheiase deja pregătirea unui nou album.

Dani a ales să îşi intituleze viitorul album "Attention Départ". "Am fost avertizaţi, ea doar a uitat să ne spună că va fi iminent", scrie într-un mesaj publicat pe Facebook de anturajul ei profesional.

"Nimic nu a fost mai important pentru ea decât să creeze, să cânte, să fie înconjurată de cei pe care îi iubea", se mai arată în mesaj.

"Dacă Dani a inspirat atât de mulţi artişti - fotografi, cineaşti, textieri, compozitori, regizori - este pentru că era un suflu puternic de viaţă, o natură întreagă, debordând de dragoste şi energie", a adăugat managementul său.

Dani a fost regina "Paris by night" în anii '70, la cârma L'Aventure, un club de noapte la modă, versiunea franceză a legendarului Studio 54 din New York.

François Truffaut a ales-o pentru rolul Liliane din "La Nuit américaine", care a primit în 1974 Oscarul pentru cel mai bun film străin.

În 1987, fosta muză a stilului muzical yéyé şi-a relatat coborârea în infern în cartea "Drogue la galere".

Evitată de casele de discuri din cauza frecventării "paradisurilor artificiale", ea a revenit în lumina reflectoarelor datorită cântăreţei Etienne Daho, în 2001. Aceasta i-a propus să cânte în duet "Comme un Boomerang", titlu compus pentru ea de Serge Gainsbourg pentru Eurovision însă respins şi dat uitării.

De atunci, ea şi-a regăsit statutul iconic, ceea ce a stânjenit-o, preferând să vorbească despre o "carieră atipică", de model, cântăreaţă, actriţă, florăreasă, notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel