Când ar trebui sa mâncăm bucatele de Paști. Preotul Andrei Zamfiroiu explică / EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
Masa de Paști, sursa pixabay/ autor bityuckova2010
EXCLUSIV
Descriere foto: Masa de Paști, sursa pixabay/ autor bityuckova2010

Preotul Andrei Zamfiroiu a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, când trebuie mâncate bucatele de Paști.

Masa tradițională pentru Paști este alcătuită la creștinii români din: preparate de miel, cozonacul și pasca. Alături de aceste bucate, se pregătesc și ouă roșii. Sărbătoarea Paştelui vine însoțită de multe obiceiuri străvechi legate de ciclul reînnoirii și purificării interioare, manifestat prin ținerea Postului Mare, curățirea casei, înnoirea hainelor sau stropitul fetelor a doua zi de Paști.

Preotul Andrei Zamfiroiu a explicat, în exclusivitate pentru Spectacola, cum  trebuie să mâncăm bucatele de Paști. Potrivit acestuia, masa trebuie să fie alături de cei dragi, dar nu înainte de a merge la Sfânta Biserică, de a ne spovedi și de a primii Lumina Sfântă.

"Masa de Paște ar trebui să fie in familie împreună cu toți cei dragi, dar nu mai înainte de a merge la Sfânta Biserică, de a ne spovedi, de a primii Lumina Sfântă si de a participa la slujba Învierii", a declarat Andrei Zamfiroiu, pentru Spectacola.

Citește și: Traditii de Paști. Obiceiul înroșirii ouălor. Preotul Andrei Zamfiroiu: "România este printre puținele țări care a ridicat la nivel de artă acest obicei " / EXCLUSIV



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel