Cancerul ovarian, simptome ciudate. Pot fi ușor confundate sau trecute cu vederea. Care este steagul roșu care trebuie să te trimită la medic

Data actualizării: | Data publicării:
cancerul ovarian - FOTO: Freepik
Descriere foto: cancerul ovarian - FOTO: Freepik

Cancerul ovarian poate fi recuscut după cinci semne bizare. Iată care sunt acestea.

Cancerul ovarian răpește viața a 11 femei pe zi, anunță Target Ovarian Cancer. Printre semnele ciudate ale cancerului se numără senzația de sațietate și nevoia de a urina mai des. Balonarea poate fi un alt semn comun al cancerului ovarian.

Dar lipsa poftei de mâncare, nevoia de a urina mai mult și durerile de spate sunt, de asemenea, semne de care trebuie să vă alarmeze.

Dr. Sharon Tate, șefa departamentului de dezvoltare a îngrijirii primare din cadrul organizației caritabile Target Ovarian Cancer, a precizat că screeningul poate salva viața.

”În lipsa unui instrument de screening eficient, cunoașterea simptomelor acestei boli ne poate da un avans în diagnosticarea cancerului ovarian în cel mai timpuriu stadiu posibil. În prezent, două treimi din cazuri sunt diagnosticate târziu și una din șapte femei moare în termen de două luni de la primirea unui diagnostic de cancer ovarian. 

Dacă este diagnosticat în stadiul cel mai timpuriu, cu atât mai ușor este de tratat cancerul”, a spus dr. Sharon Tate. 

Cancerul ovarian, simptome ciudate

Mai multe simptome ciudate pot fi semn al unui cancer ovarian. Specialiștii arată care sunt acestea și de ce ar trebui să vă monitorizați în permanență starea de sănătate.

Balonare

De obicei, este un semn revelator că sunteți constipat - sau un efect secundar al înghițirii băuturilor carbogazoase. Dar balonarea persistentă este, de asemenea, un simptom al cancerului ovarian care nu trebuie ignorat, spun experții. 

Citește întreaga știre pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel