Calendar Creștin Ortodox: SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 12 august 2022

Sursa foto:unsplash, autor Patrick Fore
Descriere foto: Sursa foto:unsplash, autor Patrick Fore

Sfinţii Mucenici Fotie şi Anichit sunt pomeniţi în calendarul creştin ortodox în ziua de 12 august.

Ortodoxe
Sf. Mc. Fotie şi Anichit

Greco-catolice
Sf. m. Fotie şi Anicet

Romano-catolice
Sf. Ioana Francisca de Chantal, călug.


Sfinţii Mucenici Fotie şi Anichit sunt pomeniţi în calendarul creştin ortodox în ziua de 12 august.

Cei doi Sfinţi Mucenici erau din Nicomidia (Bitinia - Asia Mică).

Sfântul Anichit avea o slujbă la curtea imperială, în timpul împăratului Diocleţian (284-305). În timpul persecuţiilor împotriva creştinilor, Sfântul Anichit a mers de bunăvoie în faţa împăratului şi l-a mărturisit pe Hristos.

A fost imediat supus chinurilor şi torturilor, martor fiindu-i Fotie, nepotul său, care, îmbărbătat de răbdarea Sfântului Anichit, a declarat că şi el este creştin.

Pentru mărturisirea sa a fost închis alături de Sfântul Anichit. În ciuda încercărilor de a-i convinge să se lepede de Hristos, Sfinţii Anichit şi Fotie au rămas neclintiţi şi au suferit moarte martirică după multe chinuri la care au fost supuşi.

Au fost aruncaţi într-un cuptor de foc, împreună cu alţi creştini, însă au trecut la cele veşnice prin minunea lui Dumnezeu, fără să fie atinşi de flăcări. În urmă, cei care au tras cu cârlige de fier trupurile mucenicilor au constatat că nici măcar părul capului nu era atins în niciun fel de foc şi mulţi dintre aceştia au crezut în Hristos Dumnezeu, notează Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Dată: 12 aug 2022, 08:01 | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience