Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 mai: Este prăznuit Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan

Data publicării:
Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan, foto crestinortodox.ro
Descriere foto: Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan, foto crestinortodox.ro

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 mai. Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan este prăznuit în Biserica Ortodoxă pe 8 mai (pomenirea minunii ce se petrece la mormântul său).

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 mai. Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan este prăznuit în Biserica Ortodoxă pe 26 septembrie (ziua trecerii sale la cele veşnice) şi pe 8 mai (pomenirea minunii ce se petrece la mormântul său), scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 mai. Sfântul Ioan a fost fiul lui Zevedei şi al Salomeei, de meserie pescar şi originar din Betsaida. Sfântul Ioan Evanghelistul era cel mai tânăr dintre cei Doisprezece Apostoli. Ioan a fost unul din Apostolii cei mai apropiaţi ai Domnului Iisus. În Evanghelia sa, el se numeşte "ucenicul pe care îl iubea Iisus" (Ioan, 21, 20).

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 mai. La Cina cea de Taină, el s-a rezemat pe pieptul Domnului şi aşa s-a împărtăşit din Tainele lui Hristos. Este ucenicul căruia Domnul, când era răstignit pe Cruce, i-a încredinţat pe Preacurata Sa Maică. După învierea lui Iisus, Ioan a fost primul apostol care a cercetat mormântul gol.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 mai. După moartea Maicii Domnului, Sfântul Apostol Ioan a mers la Efes, în Asia, propovăduind credinţa lui Iisus. Din porunca lui Domitian împăratul (81-96), "Apostolul dragostei" a fost surghiunit în insula Patmos şi acolo a vieţuit multă vreme. Tot acolo a scris şi Evanghelia sa, cele trei Epistole şi cartea Apocalipsei.

Citește continuarea pe DC News.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel