Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 mai: Este prăznuit Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan

Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan, foto crestinortodox.ro
Descriere foto: Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan, foto crestinortodox.ro

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 mai. Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan este prăznuit în Biserica Ortodoxă pe 8 mai (pomenirea minunii ce se petrece la mormântul său).

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 mai. Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan este prăznuit în Biserica Ortodoxă pe 26 septembrie (ziua trecerii sale la cele veşnice) şi pe 8 mai (pomenirea minunii ce se petrece la mormântul său), scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 mai. Sfântul Ioan a fost fiul lui Zevedei şi al Salomeei, de meserie pescar şi originar din Betsaida. Sfântul Ioan Evanghelistul era cel mai tânăr dintre cei Doisprezece Apostoli. Ioan a fost unul din Apostolii cei mai apropiaţi ai Domnului Iisus. În Evanghelia sa, el se numeşte "ucenicul pe care îl iubea Iisus" (Ioan, 21, 20).

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 mai. La Cina cea de Taină, el s-a rezemat pe pieptul Domnului şi aşa s-a împărtăşit din Tainele lui Hristos. Este ucenicul căruia Domnul, când era răstignit pe Cruce, i-a încredinţat pe Preacurata Sa Maică. După învierea lui Iisus, Ioan a fost primul apostol care a cercetat mormântul gol.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 mai. După moartea Maicii Domnului, Sfântul Apostol Ioan a mers la Efes, în Asia, propovăduind credinţa lui Iisus. Din porunca lui Domitian împăratul (81-96), "Apostolul dragostei" a fost surghiunit în insula Patmos şi acolo a vieţuit multă vreme. Tot acolo a scris şi Evanghelia sa, cele trei Epistole şi cartea Apocalipsei.

Citește continuarea pe DC News.

Autorul articolului: Spectacola | Dată: 08 mai, 08:39 | Categorie: Stiri
Get it on App Store Get it on Google Play