Cum poate o femeie să-și „redobândească” frumusețea: „O zeiță respinge discriminarea legată de vârstă”

Sursă foto: Unsplash/ Emma Simpson, Jared Rice
Descriere foto: Sursă foto: Unsplash/ Emma Simpson, Jared Rice

Autoarea și fostul medic Christiane Northrup prezintă modalitățile prin care o femeie ar putea să „dețină” propria ei frumuseșe. De ce contează propriul stil vestimentar când vine vorba de starea de bine interioară.

Christiane Northrup, fost medic în obstetrică și ginecologie și autoare care a îmbrățișat medicina alternativă, precizează câteva cuvinte despre cum pot femeile, indiferent de vârstă, să-și redobândească  frumusețea. Autoarea vine cu mai multe precizări despre modurile în care orice femeie se poate simți în largul ei, indiferent de context, oferind exemple simple și pe înțelesul tuturor. Mai mult decât atât, ea încurajează orice femeie să fie naturală și să aibă încredere în sine, mai ales în frumusețea acesteia.

Cum îți poți deține frumusețea

Autoarea oferă exemplul unei prietene apropiate care poartă același tip de haine ca în copilărie: accesorii simple pe care le poți găsi oriunde. Ce s-a schimbat, pe de altă parte, este atenția acordată materialului, croielii și a celorlalte detalii „tehnice” care diferențiază un articol de calitate superioară de un altul cu o calitate îndoielnică.

„O zeiță respinge discriminarea legată de vârstă și își deține frumusețea. O modalitate prin care poți face asta este să o recunoști prin afirmații sau prin rugăciuni precum "Divinule iubit, schimbă-mă în cineva care vede, apreciază și cultivă propria sa frumusețe."
O altă modalitate de a-ți deține frumusețea este să își creezi propriul stil. Nu gândi hainele ca pe niște „corecții” pentru „defecte de siluetă”, ci ca pe ceva care te pune în valoare și scoate în evidență frumusețea ta naturală. Investește în haine care te fac să te simți frumoasă. Modul în care este croită o jachetă sau o rochie poate face o diferență uriașă în ceea ce simți când porți o ținută. O prietenă de-a mea glumește că la 50 de ani se îmbracă, practic, la fel ca în clasa a doua: pulover cu guler rulat sau tricou simplu cu mâneci lungi sau scurte, blugi sau pantaloni și pantofi negri cu talpă plată. Diferența este că acum este meticuloasă în alegerea croielii, culorii și stilului fiecărei haine din această listă. Poate să observe într-o clipă dacă un element merită măcar să-l probeze pe corpul ei de Afrodita. Se simte minunat și este adesea complimentată pentru aspectul și stilul ei. Uneori devine îndrăzneață cu bijuteriile și rujul de pe buze. Ea mai spune: "Îmi asum riscuri cu accesorii sau machiaj deoarece simt eu nevoia, nu pentru că încerc să mulțumesc pe altcineva sau să fiu la modă. Când eram mai tânără, aspectul meu spunea: „Pot să mă integrez și să fiu orice ai nevoie să fiu”. Acum, aspectul meu nu mă definește decât pe mine, cea adevărată”. Nu îi pasă dacă este la modă sau "prea tânăr", "prea bătrân", "prea conservator" sau "prea" orice altceva”, a spus autoarea, în cartea sa „Zeițele nu îmbătrânesc: Rețeta secretă pentru strălucire, vitalitate și bunăstare”.

Foarte populară pentru sfaturile sale în materie de frumusețe și sănătate, multe femei urmează exemplul autoarei pentru o viață mai bună și mai îngirjită. Cu toate acestea, Christiane Northrup a fost supusă și unor critici media, când s-ar fi împotrivit vaccinului pe timp de pandemie, moment în care a devenit, pentru o scurtă perioadă, subiectul principal al televiziunilor.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Dată: 05 sep 2023, 20:50 | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience