Cafeaua, termen de valabilitate. În cât timp trebuie să o bei după ce ai preparat-o

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Cafeaua este cea mai populară băutură în țările din întreaga lume. Dar în cât timp trebuie să o bei după ce aceasta a fost preparată.

Cafeaua poate fi găsită în nenumărate feluri care variază în aromă și intensitate. Pe lângă faptul că oferă un impuls de energie, cafeaua este bogată în antioxidanți care pot promova sănătatea.

Cafeaua, termen de valabilitate


Dacă beți sau pregătiți cafeaua, este posibil să vă întrebați cât timp poate fi folosită odată achiziționată. Din păcate, nu există studii de cercetare științifică și de orientări privind siguranța alimentară cu privire la depozitarea adecvată a cafelei. Sunt necesare mai multe cercetări privind depozitarea și siguranța cafelei, arată Healthline.

 

Orientări generale privind termenul de valabilitate al cafelei

Atunci când sunt depozitate în mod corespunzător, boabele de cafea integrale și chiar cafeaua măcinată pot dura mult timp. Deoarece cafeaua este uscată, soiurile pe care le cumpărați pentru uz casnic nu sunt susceptibile de a dezvolta mucegai sau alte forme de deteriorare care provin din umiditate.

Cu toate acestea, termenul de valabilitate al cafelei variază în funcție de metoda de preparare. În general, cafeaua care nu a fost preparată durează mai mult decât cafeaua preparată. În cazul în care depozitați cafeaua - fie pe tejghea, fie în cămară, frigider sau congelator - face, de asemenea, diferența.

Dacă cafeaua nu este păstrată într-un recipient sigilat, etanș, prospețimea și gustul acesteia pot începe să se deterioreze. Temperaturile scăzute din frigider sau congelator pot afecta gustul cafelei uscate, dar pot păstra și cafeaua pentru perioade mai lungi de timp.

Depozitată corespunzător, cafeaua uscată poate dura, în general, foarte mult timp. Cu toate acestea, tipul de cafea și modul în care este stocată fac diferența.

 

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel