Cafeaua te poate pune într-o stare de spirit mai bună. De ce este bine să o consumi zilnic

Data publicării:
Cafea, sursa pixabay/ autor Samnang So
Descriere foto: Cafea, sursa pixabay/ autor Samnang So

Pregătirea cafelei și consumul unei cești dimineața poate fi o modalitate excelentă de a începe ziua. Există ceva liniștitor în această rutină și te simți minunat când cofeina te ajută să te trezești. Ai simțit vreodată că cafeaua îți dă o stare de spirit mai bună?

Cafeaua are multe beneficii pentru sănătate, inclusiv reducerea riscului de cancer, accident vascular cerebral, Parkinson, demență și Alzheimer. În mod obișnuit, patru cești de cafea pot fi sigure, dar mai mult de atât poate avea efecte adverse, de la creșterea anxietății la insomnie. 


O ceașcă obișnuită de cafea conține între 80 și 100 de miligrame de cofeină, și nu uitați că și cafeaua decofeinizată conține puțină cofeină - între două și 15 miligrame pe ceașcă. În timp ce 400 de miligrame de cofeină - sau patru cești de cafea - este maximul pe care ar trebui să îl aveți pe zi, acest lucru poate varia în funcție de persoană. Unele persoane sunt mai sensibile la cofeină și ar trebui să consume mai puțină. Găsirea cantității de cafea pe care ar trebui să o consumați într-o zi poate fi un proces de încercare și eroare. Dacă vă confruntați cu simptome ale utilizării excesive de cofeină, cum ar fi nervozitatea, reduceți cafeaua.


Găsește acel punct dulce și s-ar putea să observi că ceașca de cafea de dimineață te pune într-o dispoziție mai bună. Iată cum. 


O analiză din septembrie 2015 a șapte studii cu peste 330.000 de participanți a constatat că consumul de cafea poate reduce semnificativ riscul de depresie. Ei au găsit cea mai bună doză de cofeină între 68 și 509 miligrame pe zi - aproximativ una până la cinci cești de cafea. 


Cafeaua vă poate îmbunătăți semnificativ starea de spirit, potrivit unui studiu din octombrie 2018 în Nutrients. Cei care au băut cafea obișnuită au avut o stare de spirit îmbunătățită în comparație cu cei care au băut o ceașcă de cafea decofeinizată sau un placebo. 


Adenozina este o substanță chimică naturală care se găsește în toate celulele tale și te face să te simți somnoros. Cafeaua blochează adenozina, astfel încât vă simțiți mai alert și pregătit să concurați ziua, potrivit StatPearls

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel