Cafeaua, riscuri pentru stomacul sensibil. Ce să pui în băutură pentru a te bucura de ea

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Cafeaua nu este agreată prea bine de persoanele care suferă de anumite afecțiuni ale stomacului. Un truc simplu vă poate face să vă bucurați de această băutură energizantă a dimineții.

Cafeaua este băutura savurată de cei mai mulți dintre noi în fiecare dimineață. Dar, sunt persoane care au probleme cu stomacul, iar cafeaua le-ar putea accentua simptomele. În timp ce există oameni care pot bea o cană de cafea fără griji, aceasta poate provoca probleme pentru alții, mai ales atunci când vine vorba de digestie.

Trucul simplu pentru a tolera cafeaua

Dacă iubești cafeaua, dar stomacul tău sensibil are alte gânduri, iată câteva vești bune pentru tine. Nu trebuie să sari peste cafeaua de dimineață de dragul ușurinței digestive.

În schimb, adăugarea unui vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu la cafe aţe poate face să te bucuri de această băutură, notează Well and Good.

Cafeaua și legătura cu stomacul

Maddie Pasquariello, MS, RDN, fondator al East Coast Sănătate și Nutriție cu Maddie, arată care sunt câteva din lucrurile se pot întâmpla atunci când cafeaua intră în sistemul dumneavoastră digestiv.

 "Poate accelera digestia prin stimularea producției de acid gastric, exercitând un efect asemănător unui laxativ care poate duce la un stomac deranjat sau diaree dacă aveți un stomac sensibil", spune Pasquariello.

Consumul de cafea în exces poate afecta mucoasa colonului, ceea ce poate duce la inflamații și, în cazuri severe, chiar la ulcere gastrice. 

"Dacă aveți boala Crohn, IBS, sau colită ulcerativă, trebuie să vorbiți cu medicul dumneavoastră sau dietetician despre ce tip de cafea și cantitatea ideală pe care ar trebui să o consumați", mai spune Pasquariello.

Citește continuarea pe dcmedical.ro



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel