Cafeaua: care este cel mai sănătos mod de a o prepara

Data publicării:
Boabe de cafea, foto Unsplash/ autor:Mae Mu
Descriere foto: Boabe de cafea, foto Unsplash/ autor:Mae Mu

Despre beneficiile cafelei pentru sănătate s-a vorbit mult, însă puțini știu că este foarte important și modul de preparare, pentru ca aceste beneficii să fie maxime.

Consumul de cafea este legat de multe beneficii pentru sănătate, legate de greutate, tensiune arterială sau un risc redus de diabet și boli cardiovasculare. Dar nu orice metodă de preparare este la fel de benefică.

Un studiu publicat online de Jurnalul European de Cardiologie Preventivă a constatat că filtrarea cafelei (de exemplu, cu un filtru de hârtie) a avut efecte benefice pentru sănătate , în special pentru persoane în vârstă.

Cercetătorii au analizat răspunsurile sondajului a peste 500.000 de consumatori de cafea, sănătoși, cu vârste cuprinse între 20 și 79 de ani, care au fost urmăriți timp de aproximativ 20 de ani.

Persoanele mai tinere de 60 de ani care au băut până la patru căni de cafea, în special cafea filtrată, au avut rate mai scăzute de boală arterială și deces.

 

Citește continuarea pe DCMedical. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience