Cafeaua, 5 posibile efecte secundare periculoase dovedite medical

Data publicării:
Cafea. Foto: Unsplash.com/ autor Mike Kenneally
Descriere foto: Cafea. Foto: Unsplash.com/ autor Mike Kenneally

Cafeaua aduce și beneficii pentru sănătate, dar poate avea și efecte secundare. Iată câteva dintre ele, dovedite prin studii medicale. La acestea adăugăm și o listă cu conținutul de cofeină din mai multe băuturi și din ciocolată. 

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi din lume. În 2018/2019, s-au consumat în întreaga lume aproximativ 165,35 milioane de saci a câte 60 de kilograme de cafea, o ușoară creștere față de 158 milioane de saci în anul precedent.

 

Cafeaua, celebra băutură cu cofeină, oferă o serie de beneficii pentru sănătate, cum ar fi reducerea inflamației cronice în organism (link direct studiu), dar poate avea și câteva efecte secundare potențiale de care ar trebui să fiți conștienți. Mai jos, veți vedea cinci astfel de simptome pe care trebuie să le cunoașteți după ce ați băut o ceașcă (sau două, sau trei) de cafea, mai ales dacă beți băutura pentru prima dată.

Citește pe DC Medical care sunt cele 5 posibile efecte secundare periculoase ale cafelei. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel