Căderea părului, tratament pe viață. Mihai Motora: Poate să înceapă chiar din adolescență. La 25 - 30 de ani deja își face simțită prezența și chelia este un pic mai gravă

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Căderea părului poate indica o serie de afecțiuni medicale. 

Căderea părului este una din problemele cu care se confruntă cele mai multe persoane. În mod normal, cad zilnic circa 70 de fire de păr. Dacă numărul firelor de păr căzute este mai mare, atunci trebuie investigate cauzele. Medicul Mihai Motora, chirurg plastician, a explicat la emisiunea Vorbește lumea de la Pro TV care sunt cauzele care duc la căderea părului.

”Nu este normal să cadă părul atunci când foliculul are o sensibilitate genetică la anumiți hormoni. Când cad peste 50-70 de fire pe zi este o problemă. Când tragem de păr ar trebui să rămână puține fire, 3-4. Mai mult, nu. Dacă tragem de păr și rămân mai multe fire, atunci ar trebui să vedem care este cauza.

Principala cauză este alopecia androgenetică, care reprezintă o sensibilitate genetică a foliculului de păr la hormonii care cauzează căderea părului. Este cauza principală în cazul bărbaților. La femei, pot fi cauze multiple. Cele mai multe cauze sunt dereglările hormonale care pot fi fiziologice până la un punct, cum sunt cele după sarcină, sau pot fi patologice. Atunci trebuie să vedem care este cauza. Pot fi probleme cu glanda tiroidă, ovare polichistice”, a explicar dr. Mihai Motora. 

Stresul accentuează căderea părului

Există anumiți factori care favorizează căderea părului. Printre aceștia se numără stresul și șocul puternic. Totodată, și stilul de viață poate contribui la căderea părului. 

”Șocul și stresul cauzează o cădere a părului, dar, de obicei după aceste situații, părul își revine după o perioadă. Dacă eliminăm cauza problemei care cauzează căderea părului, acesta își revine. Dacă nu avem această sensibilitate genetică, părul își revine.

Citește continuarea pe dcmedical.ro



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel