Céline Dion nu își mai poate controla mușchii. Sora artistei a făcut dezvăluiri despre starea sa de sănătate

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Celine Dion, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Celine Dion, Instagram

Céline Dion „nu are control asupra mușchilor”, a declarat sora ei. Claudette Dion a spus că viitoarea carieră a cântăreței este incertă din cauza diagnosticului „sindromul persoanei rigide”.

 

Vorbind pentru site-ul canadian 7 Jours, Claudette Dion a declarat că Céline „munceşte din greu” pentru a combate boala, dar că viitorul carierei sale de cântăreaţă este incert. „În visele noastre şi ale ei, ideea este să se întoarcă pe scenă. În ce stare? Nu ştiu”.

Céline Dion suferă de ceva timp de spasme musculare incontrolabile. În ianuarie 2022, Céline Dion a anulat turneele după ce a avut spasme „severe şi persistente”. În decembrie, ea şi-a anunţat fanii: „Mă confrunt de mult timp cu probleme de sănătate şi a fost foarte greu pentru mine să fac faţă acestor provocări... Din păcate, aceste spasme afectează fiecare aspect al vieţii mele de zi cu zi, provocând uneori dificultăţi atunci când merg şi nu pot să îmi folosesc corzile vocale pentru a cânta aşa cum sunt obişnuită”.

Captură video: YouTube/Céline Dion

În mai 2023, pe măsură ce boala persista, a anulat toate turneele viitoare, spunând: „Muncesc foarte mult pentru a-mi recăpăta forţele, dar turneele pot fi foarte dificile... Vreau să ştiţi cu toţii că nu renunţ”, potrivit The Guardian.

Diagnosticat pentru prima dată în 1956, sindromul persoanei rigide este o afecţiune rară şi incurabilă, deşi tratabilă, care afectează coloana vertebrală şi creierul, determinându-i să suprastimuleze muşchii şi să provoace spasme.

Sora ei a adăugat că multe persoane au contactat fundaţia pentru a-i oferi sprijin: „Oamenii ne spun că o iubesc şi că se roagă pentru ea. Ea primeşte atât de multe mesaje, cadouri, cruciuliţe binecuvântate”.

Citește și: Celine Dion a avut prima apariție publică, după ce a anunțat faptul că suferă de o boală gravă. Cum arată îndrăgita artistă

Céline Dion, în vârstă de 55 de ani, intenţiona să-şi continue rezidenţa concertului din Las Vegas, precum şi turneele în alte părţi. De când a fost diagnosticată, fanii s-au bucurat de primul ei rol de actriţă, în drama romantică „Love Again”, lansată în luna mai. 

Captură video: Céline Dion & Shania Twain FN

Céline Dion a anulat toate concertele pe care le avea programate până în aprilie 2024

În urmă cu 7 luni, organizatorii anunțau că Céline Dion a anulat din motive de sănătate peste 40 de concerte pe care le avea programate în Europa până în aprilie 2024.

Diagnosticată cu o patologie neurologică rară, pentru care artista „îşi continuă tratamentul”, potrivit acestui comunicat, vedeta originară din provincia canadiană Quebec anunţase deja în decembrie 2022 că a decis să-şi anuleze sau să-şi amâne concertele programate în Europa în perioada februarie-iulie 2023.

Citește și: Familia lui Celine Dion, neputincioasă în fața bolii necruțătoare a artistei: „Există spasme care sunt imposibil de controlat”

„Încerc foarte mult să-mi recuperez puterile, dar turneele pot fi foarte dificile (...) E mai bine să anulez totul acum, până când voi fi cu adevărat pregătită să urc din nou pe scenă”, declara cântăreaţa de 55 de ani, citată în comunicat, potrivit Agerpres.

Céline Dion a fost diagnosticată cu sindromul persoanei rigide (SPR), o afecţiune a cărei cauză exactă este necunoscută, dar care pare a fi de origine autoimună.

Afectând aproximativ o persoană dintr-un milion, acest sindrom declanşează dureri acute şi dificultăţi de mişcare, împiedicând activităţile fizice obositoare.

Céline Dion este una dintre cele mai populare artiste din lume, fiind celebră, între altele, pentru cântecul „My Heart Will Go On”, lansat în 1997 şi inclus pe coloana sonoră a filmului „Titanic”. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel