Buze voluminoase și simetrice. Ce trebuie să ştii înainte de a apela la acidul hialuronic

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Perfecțiunea a devenit un subiect controversat și din ce în ce mai discutat în special pe rețelele de socializare. Astfel, ideea de a avea un ten lipsit de imperfecțiuni, a unor buze pline, a unui păr voluminos și a unui corp cât mai apropiat de cel al modelelor internaționale se promovează tot mai mult în mediul online.

Pentru a putea atinge perfecțiunea, din ce în ce mai multe persoane, atât bărbați, cât și femei apelează la acidul hialuronic.

Injectarea cu acid hialuronic la nivelul buzelor constituie o procedură benefică care ajută la restabilirea volumului, la îmbunătățirea simetriei faciale și a formei buzelor, însă și un subiect sensibil. În anumite cazuri, persoanele se pot confrunta cu rezultate nedorite. De aceea, este important să ne informăm înainte de a apela la această procedură și de a discuta cu medicul în vederea obținerii unui aspect natural.

Cât acid hialuronic trebuie folosit

Când discutăm despre injectările cu acid hialuronic, medicii esteticieni promovează realizarea unui rezultat cât mai natural atât la nivelul feței, cât și la nivelul întregii fizionomii.

"Eu recomand pacientelor să injectăm cantități mici de acid hialuronic la perioade scurte de timp, în defavoare unei cantități foarte mari din prima injectare. Buzele au tendința lor de a se așeza. Nu există un spațiu gol în care intră acidul hialuronic. El se așează odată cu mișcările naturale de vorbit, de mâncat și automat, cantități mici repetate la o perioadă mai scurtă de timp se așează și arată mult mai natural decât dacă am injecta o cantitate foarte mare dintr-o singură etapă.", a explicat  dr. Daniela Diveică,  în exclusivitate pentru Spectacola.

De asemenea, și pe plan internațional acest subiect a luat amploare. Potrivit specialiștilor, găsirea medicului estetician potrivit nu este esențială doar în vederea obținerii unor rezultate sigure și eficiente, ci și pentru a asigura pacienții că obiectivele lor sunt evaluate cu atenție.

 

’’Așteptările realiste trebuie să fie stabilite și discutate chiar de la începutul fiecărei consultații. Încerc să înțeleg care este rezultatul pe care pacientul vrea să-l obțină la nivelul buzelor, în timp ce eu îi explic tehnica mea când vine vorba de această intervenție’’, a declarat pentru revista VOGUE, dr. Shereene Idriss, medic dermatolog din New York.

De asemenea, este important ca medicul specialist să administreze în mod corect acidul hialuronic în vedere obținerii unui rezultat natural.

’’Injectarea cu o cantitate mare de acid hialuronic poate provoca aspectul obișnuit de buze de rață. Veștile bune? Aceste efecte sunt temporare și ar trebui să înceapă să se amelioreze după câteva luni. Cu toate acestea, în cazuri mai grave, pot apărea diverse probleme pe termen lung atunci când acidul este injectat incorect, precum ocluzia vasculară’’, a explicat pentru revista VOGUE Dara Liotta, chirurg plastician și estetician din New York.

Riscurile injectărilor cu acid hialuronic

La fel ca orice intervenție estetică, injectările cu acid hialuronic sunt riscante sau pot conduce la apariția unor efecte secundare, însă dacă sunt administrate corect, acestea sunt rare. De asemenea, în cazul apariției, efectele secundare dispar de regulă în două săptămâni, relatează Healthline. Specialiștii recomandă apelarea la medici profesioniști autorizați atunci când aleg realizarea intervenției care utiliezază doar substanțe aprobate de Agenţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA).

Printre efectele secundare cele mai întâlnire se numără:

reacția alergică

vănătăi

infecție

mâncărime

amorțeală

roșeață

cicatrici și răni

Atunci când discutăm despre cazurile severe, cel mai des simptom întâlnit este apariția unei umflături pe termen lung la nivelul feței, informează Healthline. Pentru a reducere riscul apariției acestui efect secundar, specialiștii recomandă efectuarea unor teste specializate de alergologie.

 

 

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Gabriela Ungureanu | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel