Buricul, adevărul murdar pe care nu îl știai. Cum trebuie să îl cureți și ce se poate întâmpla dacă nu o faci

Data actualizării: | Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Buricul este una din părțile mai puțin igienice ale corpului. Acesta ascunde zeci de bacterii. 

Buricul este o parte neigienică a coprului, potrivit experiților. De fapt, este umplut cu aproximativ 67 de specii de bacterii. Spre deliciul acelei colonii înfloritoare de bacterii, majoritatea oamenilor își spală buricul mai rar și mai puțin eficient decât ar trebui, ceea ce poate duce la un miros neplăcut sau chiar la o infecție.

Vă întrebați cum să vă păstrați buricul curat? Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre studiul șocant care a expus adevărul murdar despre buric și pentru a afla cum să vă aduceți igiena buricului la cote optime. 

Buricul, plin de bacterii

Potrivit unui studiu din 2012 publicat în revista PLOS One, buricul tău este probabil plin de bacterii, atât comune, cât și inedite. Cercetătorii din spatele studiului au înrolat 66 de bărbați și femei pentru a-și tampona buricul și au descoperit că buricul mediu conține 67 de specii diferite de bacterii.

Poate mai șocant, echipa a găsit un total de 2.368 de specii de bacterii în total.

 

”Avem mult mai multe specii de bacterii decât ne așteptam”, a declarat pentru NBC News Rob Dunn, phD, autorul principal al studiului și profesor asociat de biologie la Universitatea de Stat din Carolina de Nord din Raleigh.

Cu toate acestea, anumite tipuri de bacterii au fost omniprezente la nivelul participanților - opt dintre cele mai frecvente tipuri de bacterii au fost identificate pe 70% din întregul grup. Acestea au inclus stafilococi, micrococcus, Bacillus, și alte tipuri de bacterii, notează Best of Life.

Citește continuarea pe DC Medical



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel