Bucătăria, farmacia naturală. Cum poți ameliora durerile sau întreține pielea cu ce ai în cămară

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Bucătăria poate fi considerată o farmacie naturală. Poți ameliora durerile sau întreține pielea cu ingredinte din cămară.

Bucătăria este locul în care se găsesc diferite alimente, care, la nevoie pot fi utilizate ca remedii împotriva unor afecțiuni. Consumul alimentelor potrivite vă poate stimula aportul de minerale, vitamine și nutrienți.

Dar există câteva acolo, care ar putea atenua, de asemenea, unele dintre problemele tale cele mai banale, cum ar fi sughițul sau chiar erupțiile cutanate cum ar fi eczeme. Deși este important să rețineți că afecțiunile grave au nevoie de atenția unui medic, s-ar putea să nu strice să ajungeți la unul dintre aceste elemente data viitoare când aveți o problemă minoră de sănătate, potrivit Health.


Ghimbir pentru dureri menstruale

Medicina tradițională chineză se bazează pe ghimbir de mai bine de 2.000 de ani.

"Ghimbirul poate îmbunătăți fluxul sanguin și poate reduce inflamația mușchilor, inclusiv a celor din uter, unde provin crampele", spune Mary Rosser, MD, PhD, profesor asistent de obstetrică și ginecologie la Montefiore Medical Center din New York.

Mai mult, un studiu preliminar în Journal of Alternative and Complementary Medicine chiar a constatat că ghimbirul a fost la fel de eficient ca ibuprofenul pentru ameliorarea durerii menstruale.

 

Merișoare pentru infecțiile tractului urinar

Merișoarele conțin proantocianidine, un compus care se ferește de bacteriile care provoacă infecții ale tractului urinar.

 "E. coli este unul dintre cei mai importanți ”infractori” în declanșarea unei infecții ale tractului urinar. Această substanță are capacitatea de a preveni infecția prin păstrarea bacteriilor de la atașarea la pereții vezicii urinare ", spune dr. Rosser.

Dacă aveți deja o infecție a tractului urinar, merișoarele probabil că nu îl vor vindeca, dar consumul zilnic de poate ajuta la protejarea împotriva viitoarelor infecții. Aproximativ 20% dintre femeile care contractează o infecție a tractului urinar, vor suferi de recidive, astfel încât consumul unuia până la două pahare pe zi de suc de merișoare poate reduce cu 20% riscul de reapariție al bolii.

 

Citește continuarea pe DC Medical. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel