Bruschete cu roșii la cuptor. Rețeta simplă pe care pur și simplu o vei adora

Data actualizării: | Data publicării:
Bruschete la cuptor
Descriere foto: Bruschete la cuptor

Iată cum să prepari cea mai simplă rețetă de bruschete.

Pentru diminețile în care vrei să te răsfeți cu ceva bun sau pentru zilele în care niște prieteni vor veni la tine în vizită, pentru a servi brunch-ul, bruschetele la cuptor pot fi cea mai bună variantă pe care să o iei în calcul. Se prepară extrem de ușor, sunt pur și simplu delicioase și nu sunt deloc costisitoare, întrucât ai nevoie de foarte puține ingrediente. Dacă nu ai încercat niciodată această rețetă și obișnuiești să o prepari doar pe cea clasică, atunci nu trebuie să mai stai pe gânduri și trebuie să te apuci chiar acum de treabă. Gustul va fi unul cât se poate de irezistibil, iar cei dragi îți vor mulțumi pentru decizia luată.

Citește și: Cum se ține corect Postul Paștelui. Greșelile pe care trebuie să le eviți. Părintele Vasile Ioana: „Mulți cedează, dar e posibil”

Ingrediente:

  • 3 roșii
  • o legătură de pătrunjel
  • aproximativ 100 g unt
  • 1 ciabatta
  • 3 căței de usturoi
  • sare, piper, busuioc
  • mozzarella
  • ulei de măsline

Te-ar putea interesa și: Sandviș cald cu ton, gata în 5 minute. Încearcă rețeta virală de pe TikTok / video

Mod de preparare:

Taie roșiile cubulețe, toacă și pătrunjelul mărunt și adaugă ingredientele într-un bol. Pune peste ele sare, piper, mirodenii precum ar fi busuioc și praf de usturoi, dar și puțin ulei de măsline și amestecă bine compoziția. 

Într-un alt recipient, pune untul topit la cuptorul cu microunde, împreună cu usturoiul pisat bine și amestecă-le. Taie apoi pâinea în două și  unge-o pe ambele părți cu soluția obținută din unt la pasul anterior. Apoi, adaugă și roșiile, după care pune bruschetele la cuptor la 180 de grade. Când pâinea s-a rumenit bine, scoate tava din cuptor și adaugă mozzarella pe deasupra. Bruschetele trebuie apoi introduse din nou la cuptor, timp de 10 minute, până când se rumenesc perfect.

Dacă îți dorești, în schimb, să obții o rețetă de post, atunci poți renunța oricând la mozzarella, în favoarea cașcavalului de post, dar și la untul adăugat pe pâine. Poftă bună!

Citește și: Supă cremă de post, cu legume coapte. Secretele pe care trebuie să le urmezi, pentru un preparat delicios / video

Rețeta video:

@andreea.cercel3 Micul dejun perfect pentru o zi de weekend ♥️ #bruschetta #bruschettarecipe #bruschettatomate #bruschete #breakfast #brunch #easyrecipe #cooking #italianfood #italianvibes ♬ Dolce Nonna - Wayne Jones & Amy Hayashi-Jones



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel