Bruce Willis, noi detalii despre starea de sănătate. Fiica actorului dezvăluie că boala este "foarte agresivă"

Data publicării:

Tallulah Willis dezvăluie că demența lui Bruce Willis este "foarte agresivă".

În februarie 2023, familia Willis a dezvăluit că actorul din "Die Hard", în vârstă de 68 de ani, a fost diagnosticat cu demență frontotemporală (FTD).


Tallulah Willis a vizitat "The Drew Barrymore Show" și a împărtășit de ce a fost important pentru familia ei să fie deschisă în legătură cu afecțiunea "agresivă", demența frontotemporală, de care suferă tatăl ei, Bruce Willis.

"Ce se întâmplă cu tatăl meu - are o boală cognitivă foarte agresivă, o formă de demență foarte rară", i-a spus fiica de 29 de ani a lui Bruce Willis și Demi Moore lui Barrymore în episodul din 8 noiembrie.

În februarie 2023, familia Willis a dezvăluit că actorul din "Die Hard", în vârstă de 68 de ani, a fost diagnosticat cu demență frontotemporală (FTD), după ce în 2022 a împărtășit pentru prima dată că se lupta cu afazia, o afecțiune care afectează capacitatea unei persoane de a vorbi și de a scrie. FTD diferă de tipurile de demență mai bine cunoscute, cum ar fi boala Alzheimer, deoarece are impact asupra comunicării, funcționării executive, comportamentului și personalității, potrivit NBCNews.

 

Tullulah Willis a declarat că familia - din care fac parte Moore, mama vitregă Emma Heming Willis și surorile Rumer, Scout, Mabel și Evelyn - a decis să fie sinceră cu privire la starea de sănătate a lui Bruce Willis din câteva motive.

"Pe de o parte, este ceea ce suntem noi ca familie", a spus ea. "Dar, de asemenea, este foarte important pentru noi să răspândim conștientizarea cu privire la FTD, deoarece nu există destule informații."

Tallulah Willis a recunoscut în fața lui Barrymore că nu era familiarizată cu FTD până la diagnosticarea tatălui ei.

"Nu aveam nicio idee", a spus ea. "Versiunea mai mare a ceea ce încerc să fac (este) dacă putem să luăm ceva cu care ne luptăm ca familie și individual și să ajutăm alți oameni să o întoarcă, să facă ceva frumos din ea, asta este cu adevărat special pentru noi."


Ca o modalitate de a face față bolii tatălui ei, Tallulah Willis a răscolit printre bunurile acestuia și a învățat mai multe despre el.

"Un mod foarte frumos pentru mine de a mă vindeca prin asta este să devin un fel de arheolog al lucrurilor tatălui meu, al lumii lui, al micilor lui bibelouri și bibelouri", a spus ea în cadrul emisiunii.

 

Ea a reflectat, de asemenea, asupra modului în care își petrece timpul cu tatăl ei în aceste zile, explicând că ascultă adesea muzică. "Să asculți muzică... și să stai în acea atmosferă și în această energie a iubirii, este cu adevărat special", a spus ea.


Întrebată despre starea actuală de sănătate a tatălui ei, Tallulah Willis a răspuns: "Este la fel, ceea ce, cred, în această privință am învățat că este cel mai bun lucru pe care ți-l poți dori. Văd iubire când sunt cu el, iar acesta este tatăl meu și mă iubește."


În mai 2023, Vogue a publicat un eseu scris de Tallulah Willis, care a abordat starea de sănătate a tatălui ei. Ea s-a întrebat dacă ceva nu este în neregulă "de mult timp" cu actorul din "Al șaselea simț", chiar înainte ca familia să aibă un nume pentru ceea ce trăia Bruce Willis. 

 


"A început cu un fel de lipsă de reacție vagă, pe care familia a pus-o pe seama pierderii auzului de la Hollywood: "Vorbește mai tare! 'Die Hard' a dat peste cap urechile tatei'", a spus ea în eseu. "Mai târziu, această lipsă de reacție s-a extins, iar eu uneori am luat-o personal. Avusese doi copii cu mama mea vitregă, Emma Heming Willis, și am crezut că și-a pierdut interesul față de mine'".

 


Tallulah Willis a recunoscut că nu și-a dat seama că FTD "îi știrbește cogniția și comportamentul zi de zi". În timp ce a trebuit să treacă printr-o mulțime de suferințe legate de starea tatălui ei, a găsit și modalități de a găsi frumusețea.


"Pot să savurez acel moment, să țin mâna tatălui meu și să simt că este minunat. Știu că se întrevăd încercări, că acesta este începutul durerii, dar toată chestia aia cu a te iubi pe tine însuți înainte de a putea iubi pe altcineva - este reală", a scris ea.

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel