Brânza și vinul roșu, combinația MINUNE pentru organism. STUDIU

Data publicării:
Chelsea Pridham ,unsplash
Descriere foto: Chelsea Pridham ,unsplash

Alimentele pe care le consumi acum pot avea un impact asupra psihicului. Conform rezultatelor unui nou studiu, consumul de brânză și consumul de vin roșu pot crește capacitatea creierul.

Studiul, care a fost publicat în Journal of Alzheimer’s Disease, a analizat date pe o perioadă de 10 ani de la 1.787 de persoane cu vârste cuprinse între 46 și 77 de ani în Marea Britanie. Cercetătorii au analizat în mod specific testul de inteligență (FIT) al participanților, care oferă un instantaneu al capacității unei persoane de a gândi rapid. Cercetătorii au analizat, de asemenea, dieta și consumul de alcool în timp.

Cercetătorii au descoperit că anumite alimente și băuturi păreau să aibă efecte protectoare împotriva declinului cognitiv. 

Brânza a fost alimentul cel mai protector împotriva declinului cognitiv legat de vârstă, cercetătorii observând că, consumul de alimente a crescut nivelul de inteligență al celor testați. De asemenea, vinul are și el efecte benefice asupra creierului.

Cercetătorii au descoperit că persoanele cu o dietă bogată în sare care aveau alți factori de risc pentru boala Alzheimer au avut performanțe scăzute în timp. „Am observat că sarea adăugată poate pune în pericol persoanele cu risc mai mare de boală”, au scris ei.

Co-autorul studiului, Brandon Klinedinst, doctorand în neuroștiințe, care lucrează în departamentul de Știința Alimentelor și Nutriție Umană de la Universitatea de Stat din Iowa, spune Yahoo Life că el și echipa sa au decis să studieze acest lucru „pentru că este nevoie de o nouă abordare a nutriției și sănătății examinând alimente direct și colectiv într-un context real. ”

Pe baza datelor despre alimente, Klinedinst spune că cercetătorii au reușit să explice până la 15,6 la sută din variația cognitivă în timp. „Dar asta având în vedere că am reușit să vedem ce au mâncat și au băut doar în această perioadă de 10 ani”, spune el. "Dacă cei 40 de ani de viață anteriori studiului ar fi înregistrat ceea ce au mâncat, bănuiesc că s-ar explica chiar și o proporție mai mare."

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel