Brad Pitt, expoziție surpriză. Actorul şi-a expus pentru prima prima dată sculpturile

Data publicării:
foto Instagram/ Sara Hildénin taidemuseo
Descriere foto: foto Instagram/ Sara Hildénin taidemuseo

Starul american Brad Pitt a inaugurat discret în acest weekend, în Finlanda, prima expoziţie conţinând sculpturile sale

"A fost incitant şi minunat", a declarat pentru AFP Sarianne Soikkonen, curatoarea Muzeului de Artă Sara Hilden din Tampere, al treilea oraş ca mărime din această ţară nordică.

Pentru prima dată, actorul în vârstă de 58 de ani, "în mare parte autodidact", a expus nouă lucrări, într-o expoziţie comună cu renumitul artist britanic Thomas Houseago, dar şi cu un alt debutant celebru, starul rock australian Nick Cave, potrivit muzeului.

Printre lucrările lui Brad Pitt se numără un panou mare turnat în ipsos care înfăţişează un schimb de focuri de armă şi o serie de sculpturi din silicon în formă de casă, fiecare dintre ele lovită de gloanţe de calibre diferite, înfipte în plastic, notează Agerpres.

Spre surprinderea Finlandei, neobişnuită cu vizitele vedetelor de la Hollywood, actorul şi-a făcut apariţia sâmbătă la expoziţie, însoţit de Nick Cave.

"Pentru Nick şi pentru mine, este o lume nouă şi o primă reprezentaţie. Pur şi simplu mă simt bine", a declarat sâmbătă actorul pentru televiziunea publică Yle, care nu ştia că acesta va fi prezent.

"În ceea ce mă priveşte, este vorba de introspecţie. Este vorba despre a şti unde m-am înşelat în relaţiile mele, unde...am făcut o greşeală", a povestit vedeta.

Expoziţia a fost promovată doar prin faptul că era prima din ţările nordice a sculptorului şi pictorului Thomas Houseago, una dintre figurile sculpturii moderne.

Decizia artistului de a-i invita pe prietenii săi Brad Pitt şi Nick Cave a fost luată în timpul pandemiei de coronavirus, ca urmare a "evenimentelor din viaţa personală a lui (Thomas) Houseago", a declarat Soikkonen pentru AFP.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel