Bogdan Uritescu, dezvăluiri cutremurătoare din ultimele clipe de viață ale tatălui său, Valentin Uritescu: ”Ne-au zis că nu iese viu”

Data publicării:
Valentin Uritescu a murit
Descriere foto: Valentin Uritescu a murit

Bogdan Uritescu a vorbit despre ultimele clipe din viața tatălui său. Valentin Uritescu a decedat în urmă cu câteva zile.

Valentin Uritescu s-a stins din viață, după o lungă suferință. Marele actor abia își sărbătorise ziua de naștere, pe 4 iunie și, deși starea sa de sănătate era tot mai rea, soția și familia sa sperau ca acesta își va reveni. 

În urmă cu o lună, actorul a fost internat în spital, după ce medicii din centrul de îngrijire unde locuia au decis că acesta avea nevoie îngrijiri medicale de specialitate, după ce starea acestuia s-a deteriorat. Actorul a fost diagnosticat cu o boala neurologică degenerativă, în urmă cu peste 50 de ani. De 10 ani s-a retras din lumina reflectoarelor, iar în ultimii doi ani familia a decis să-l interneze într-un azil privat, unde poate fi monitorizat permanent de personal de specialitate. 

Din nefericire, în urmă cu câteva zile, marele actor Valentin Uritescu și-a dat ultima suflare.

Bogdan Uritescu: „Tata din boală și-a tras puterea”

Fiul marelui actor a mărturisit că, ultimii doi ani au fost foarte grei pentru tatăl său, dar și pentru familia sa.

”Fiecare își duce crucea. Ultimii ani au fost oribili, nu neapărat pentru el, sindromul ăsta te distruge, se încurcă comenzile, tu ești îngrozitor de revoltat că vrei, dar corpul nu te ascultă.

În ultimii doi ani l-am dus la un centru, unde nu i-a mers deloc bine, avea 42 de kilograme. Să-l vezi pe taică-tu că arată ca o… ceva aruncat acolo, dar el avea viață în ochi”, a spus Bogdan Uritescu, la un post TV.

Bogdan Uritescu a povestit că tatăl său și-a dorit foarte mult să scape de boala care i-a adus sfârșitul. Cu toate astea, în ultimele clipe de viață spunea că nu mai rezistă și că vrea să scape cât mai repede de suferință. 

”După l-am mutat la un centru deținut de familie, în Pantelimon, și revenise la 60 și ceva de kilograme. Toată lumea se purta ok, el avea dorință să treacă peste chestia aia, ne duceam mereu la el, eu cu mama, era bine și mă rugam să o țină așa. După care a avut o complicație la mațe, l-au operat la Pantelimon și ne-au zis: ”Nu vă faceți griji, nu iese viu de pe masă”. Maică-mea începuse să tremure, dar a scăpat, s-a recuperat fizic foarte bine, dar nu înțelegea ce i se întâmpla.

Și într-o seară m-au sunat că s-a degradat brusc și când l-am văzut, poziția lui schimonosită și chinul lui de a spune „Nu știți cât mi-e de greu, de ce nu mă ia odată?”. I-am zis că o să-l ia repede că asta nu e viață. Tata din boală și-a tras puterea. Nu zic că mi-am dorit (n.r. să moară), dar am sperat să se întâmple cât mai repede, după care a intrat în comă, a stat vreo 2-3 zile, și după am fost anunțat că a murit”, a mai spus fiul regretatului actor.

Profund îndurerat, Bogdan Uritescu a recunoscut că moartea tatălui său a fost o lecție foarte importantă pentru el.

”Zici că s-a dus în pământ și a tras un balon după el cu iertare, compasiune, bunătate, ca un mesaj pentru mine”, a concluzionat Bogdan Uritescu.

Citește și: Boala cu care Valentin Uritescu s-a luptat timp de 50 de ani. „O boală teribilă, degenerativă. Îmi venea să mă sinucid”

Florin Piersic, îngenuncheat de durere după moartea actorilor Valentin Uritescu și Alexandru Lulescu: „Oprește-te, Doamne!”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel