Florin Piersic, îngenuncheat de durere după moartea actorilor Valentin Uritescu și Alexandru Lulescu: „Oprește-te, Doamne!”

Data publicării:
Sursa foto : Florin Piersic, colaj Spectacola
Descriere foto: Sursa foto : Florin Piersic, colaj Spectacola

Florin Piersic este devastat de durere, după ce actorii Valentin Uritescu și Alexandru Lulescu s-au stins din viață. 

Valentin Uritescu s-a stins din viață, după o lungă suferință. Marele actor abia își sărbătorise ziua de naștere, pe 4 iunie și, deși starea sa de sănătate era tot mai rea, soția și familia sa sperau ca acesta își va reveni.  În urmă cu o lună, actorul a fost internat în spital, după ce medicii din centrul de îngrijire unde locuia au decis că acesta avea nevoie îngrijiri medicale de specialitate, după ce starea acestuia s-a deteriorat. Actorul a fost diagnosticat cu o boala neurologică degenerativă, în urmă cu peste 50 de ani. De 10 ani s-a retras din lumina reflectoarelor, iar în ultimii doi ani familia a decis să-l interneze într-un azil privat, unde poate fi monitorizat permanent de personal de specialitate. Din nefericire, marele actor s-a stins din viață.

Alexandru Lulescu era internat într-un centru de bătrâni, unde primea îngrijiri medicale de la personal specializat. Din nefericire, actorul a făcut un atac cerebral care i-a fost fatal. 

Florin Piersic, devastat de moartea actorilor Valentin Uritescu și Alexandru Lulescu 

Florin Piersic, coleg de scenă cu regretatii actori este devastat de durere. Marele actor a mărturisit că ultima dată l-a văzut pe Valentin Uritescu, când a fost invitat în emisiunea sa. Despre Alexandru Lulescu, Florin Piersic a precizat că vorbeau fosrte des în ultima vreme. 

“Oprește-te, Doamne, să-i mai iei dintre noi! O minune de om și de artist, pe Valentin Uritescu l-am avut în emisiunea mea Piersic show, atunci a fost ultima data când ne-am văzut și am stat față în față, o enciclopedie de teatru, cu un umor cu totul special. Și mai este unul mai puțin la numărătoare. Nu demult, l-am sărbătorit la Teatrul Tănase pe Alexandru Lulescu, în ultima vreme am vorbit des cu el, mă iubea nespus și eu îl iubeam la fel. Au plecat spre stele doi artiști din generația mea, doi actori minunați, Dumnezeu să-i țină la dreapta lui!”, a spus Florin Piersic pentru realitatea.net.

Florin Piersic se teme de moarte

„Vă sunt alături de dumneavoastră, vă consolez pentru tragedia mare pe care o trăim de luni de zile cu pandemia asta.Vă consolez în sensul că vă vreau să vă spun că vreau să vă mângâi pe inimă, pe suflet și să mă gândesc la cei care, din păcate, ne-au părăsit, în toată această perioadă. Jur că vă spun adevărat, jur, adevărat, mie mi-e frică de moarte!”, a spus marele actor.

Florin Piersic a mai spus că nu ii place să spună despre cineva că ”a murit” ci că ”a plecat într-o stea.

”Știu că există oameni, cum e părintele, poate și Dan, care nu au această spaimă, dar eu, mi-e greu să și pronunț cuvântul moarte. De-aia întotdeauna, Dan știe foarte bine și știu toți cei care sunt mai apropiați de mine și de familia mea, că eu nu spun „a murit”, ci „a plecat într-o stea”, a mai explicat Florin Piersic.

Îndrăgitul actor a transmis celor care și-au pierdut persoane dragi că acestea sunt într-o stea.

”Așa vreau, că cei care vă sunt dragi și care pleacă de lângă dumneavoastră să știți că sunt undeva, undeva într-o stea și se gândesc la dumneavoastră. Așa cum eu, azi, mă gândesc la dumneavoastră și vă doresc tot, dar tot ce-mi doresc mie să vi se întâmple dumeavoastră”, a spus actorul.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel