Bogdan Muzgoci, despre provocările cu care încheie anul 2023: „Acest roller-coaster m-a plimbat de la agonie la extaz.” Cu ce speranțe intră în noul an/ EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Bogdan Muzgoci a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, ce provocări a întâmpinat în noul an, dar și ce așteptări are de la anul 2024. 

Spectacola: Cum te găsim în acest final de an?

Bogdan Muzgoci: Finalul anului mă găsește într-o echipă de profesioniști, alături de care consider că m-am dezvoltat frumos și cu ajutorul căreia am creat conceptul emisiunii „Punctul critic”, de la TVR1, O emisiune cu și despre români, în care dezbatem cele mai arzătoare subiecte cotidiene. Finalul lui 2023 mă mai găsește încrezător că anul ce vine va aduce dupa el și mai multe lucruri benefice, atât în plan profesional, cât și în plan personal, iar eu mă simt mai determinat ca niciodată să fac o schimbare cât de mică în ceea ce privește viitorul nostru.

Spectacola: Cu ce te-a surprins anul 2023? Dacă ar fi să numești cea mai mare bucurie, dar și cea mai mare provocare din acest an, care ar fi aceea?

Bogdan Muzgoci: Anul 2023 a fost, cu adevărat, un an plin de neprevăzut, iar acest roller-coaster m-a plimbat de la agonie la extaz, păstrându-și, totuși, tendinta ascendentă. Cea mai mare bucurie a fost că anul 2023 m-a ajutat sa pun bazele unei familii, unui mediu sănătos și cald, pe care sa-l pot construi ulterior cu ajutorul lui Dumnezeu. Cea mai mare provocare la care m-a supus anul care urmează să se încheie a venit din partea echipei televiziunii române, care și-a pus încrederea în mine pentru a crea cel mai nou și mai îndrăzneț proiect - o emisiune de dezbatere, care, în prag de an electoral, își propune să ofere românilor o viziune onesta asupra economiei, politicii și conducerii țării.

Spectacola: Cu ce gânduri, planuri și speranțe întri în noul an?

Bogdan Muzgoci: Gândurile mele pe termen scurt se îndreaptă către proiectul „Punctul critic” în care mi-am pus toate speranțele și pentru care atât eu, cât și echipa din spatele camerelor, muncim enorm pentru a le oferi românilor o alternativă la ce gâsesc astăzi în peisajul televiziunilor mioritice. Plănuiesc să dezvolt și alte proiecte în 2024, unele mai îndrăznețe, altele ceva mai cuminți, dar în care cred cu adevărat și sper să am susținerea urmăritorilor noștri cu privire la ceea ce urmează. Sperantele le las sa curga frumos pe plan personal, unde consider ca anul 2024 va fi anul desăvârșirii.



Spectacola: Dacă ar fi să premiezi o persoană din viața ta, pentru anul care tocmai se încheie, care ar fi aceea și de ce?

Bogdan Muzgoci: Aș premia-o pe logodnica mea, pentru ca este cel mai dedicat tânăr medic pe care l-am cunoscut și sper ca ambiția să poata face o diferență cât de mica în sistemul medical din România. Știm cu toții ce și cât oferă acesta la ora actuală și nu pot spune decât că trăiesc cu speranța ca noi să putem crea o lume mai sigură pentru copiii si nepoții noștri.

Spectacola: I-ai scris Moșului în acest an? Care ar fi cea mai arzătoare dorință a ta în acest Crăciun?

Bogdan Muzgoci: Recunosc că am omis acea scrisoare anul acesta și nu pentru că nu cred în magia Crăciunului, ci pentru că darul meu cel mai dorit nu poate fi adus de Moș Crăciun într-o cutie cu fundiță. Asta nu înseamnă că am sărit peste alte tradiții de sărbători - am pregătit cadourile pentru cei dragi și am decorat casa, așa acum o făceam cu părinții mei în copilărie și așa cum o voi face și eu, la rândul meu, pentru sufletele mici care vor roi în jurul bradului de Crăciun în anii care vin. Acum vă puteți da seama singuri care este cea mai arzătoare dorință de Craciun.

Spectacola: Cum vei petrece sărbătorile? Care sunt tradițiile care nu lipsesc de la masa de Crăciun?

Bogdan Muzgoci: Sărbătorile le voi petrece într-un cadru intim, alături de familie și prietenii apropiați. Tradițiile care nu au nicio șansă să lipsească de la masa de Crăciun sunt celebrele sarmale, preferatele mele, care cred, cu tărie, că au un gust aparte în această perioadă din an. De asemenea, sper să mai aud colinde și să mai văd copii care vor să ducă această datină mai departe, venind din casă în casă, în Ajun de Crăciun, căntând colinde pentru a bucura suflete.

Spectacola: Într-un scenariu perfect, cine ți-ai dori să fie alături de tine la masa de Crăciun?

Bogdan Muzgoci: Scenariul perfect de Crăciun ar fi în familie, cu miros de brad și cozonac, cu sarmale pe masă și alaturi de cele patru lăbuțe care îmi fac viața mai frumoasă de 6 ani încoace - este vorba de pisoiul meu, Rontzi, care are o garderobă de sărbători mai autentica decât a mea.

Spectacola: Cum arată Crăciunul copilăriei, ce îți lipsește cel mai mult de atunci și e ai păstrat și astăzi?

Bogdan Muzgoci: Eu m-am născut într-un orasel autentic de munte, in județul Buzău, unde, cum spunea Marin Preda, „impul avea cu oamenii nesfârșită rabdare”. Iernile copilăriei mele s-au petrecut, deci, pe ulițele satului, cu nasul roșu și mâinile înghețate pe săniuțe, alături de verișorii si prietenii mei. În ajunul Crăciunului mergeam la colindat la rude sau vecini, seara ne adunam, în familie, în jurul mesei, unde îmi plăcea să ascult povestile străbunicii
Micșunica despre Crăciunul din vremea copilăriei ei. Cred ca cel mai mult îmi lipsesc oamenii dragi în prag de sărbători, oameni pe care îi mai regăsesc doar în vise și în amintiri, oameni care mi-au insuflat cele mai de preț valori și tradiții pe care le respect și astăzi și sper să le las mai departe moștenire copiilor mei -faptul că sărbătorile de iarnă nu sunt despre cadouri scumpe, despre bucate fine, dining sau despre brazi perfect împodobiți, ci sunt despre zâmbetele din jurul mesei de Crăciun, despre bucuria revederii cu oamenii dragi și despre bunăstarea familiei.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel