Bodo, despre melodia cu care trupa Proconsul a dat lovitura în anii 2000: „Textul a fost făcut cam într-un sfert de oră”

Data publicării:
Bodo (Proconsul) și Jessie, la Golden Hour
Descriere foto: Bodo (Proconsul) și Jessie, la Golden Hour

Bodo, liderul trupei Proconsul, a vorbit în emisiunea ”Golden Hour”, moderată de Jessie, despre cum au luat naștere celebrele melodii ale formației.

Proconsul este una dintre cele mai cunoscute trupe Pop-Rock românești din istoria recentă. Înființată în 1999, este prima formație din România care a reușit să câștige Cerbul de aur. 

În ediția de miercuri a emisiunii ”Golden Hour” moderată de Jessie, Bogdan Marin, cunoscut de publicul larg drept “Bodo”, a dezvăluit motivul pentru care trupa și-a schimbat numele din Take five în Proconsul. 


Deși trupa Proconsul a fost fondată în 1999, fanii știu că membrii trupei au cântat împreună cu mult timp înainte, sub numele ”Take five”. În 1999 însă, trupa a lansat primul single, “De la Ruși”, care a fost un real succes. 

”Take five a fost formula de supraviețuit dupa 1989, când muzica românească a căzut foarte tare. Astfel, a trebuit să luam calea occidentului, fiind nevoiți să cântăm în Suedia pe vapoare și acolo aveam nevoie de un nume puțin mai comun. În 1999 ne-am dorit să ne reîntoarcem la scenele mari așa că ne-am gândit să luăm un alt nume”, a declarat Bodo în emisiunea Golden Hour, de la Gold FM.

Versurile pentru „Cerul” au fost făcute în 15 minute

În anul 2000, Proconsul a lansat “Cerul”, poate cea mai cunoscută piesă a trupei. Tot atunci, membrii trupei au participat la festivalul Mamaia, unde piesa a câștigat locul trei la secțiunea creație. Au trecut peste 20 de ani, și “Cerul” este încă este pe buzele tuturor. Întrebat cum se scrie un hit nemuritor, Bodo a afirmat că ”Un hit se naște destul de repede. Spre exemplu, textul a fost făcut cam într-un sfert de oră. Nici cu linia melodică și orchestrație nu a durat foarte mult.”

Cele mai importante premii din carieră

În 2004, trupa a lansat al cincilea album intitulat ”5”. În anul următor au câștigat numeroase premii, la categorii precum ”Cel mai bun grup al anului”, ”Cea mai bună piesă a anului” și ”Cea mai bună voce masculină a anului”. 

Întrebat care a fost cel mai important premiu pe care l-au primit, acesta a afirmat că ”Cel mai important premiu a fost recunoașterea publicului. Asta a venit odată cu votatul cântecelor noastre în diferite festivaluri sau în diferite concursuri. Premiile, în schimb, ne-au făcut să cântăm și a fost cel mai important și de esență. Este de o importanță majoră să rămâi pe piață și să faci treabă la fel de bună în continuare. Asta am făcut de-a lungul timpului. Au venit  foarte multe cântece bune”, a declarat Bodo în cadrul emisiunii.

Amintiri din turnee

În timpul turneelor din toată țara, trupa a avut multe întâmplări frumoase. În cadrul interviului de la Golden Hour, Bodo a reamintit câteva dintre acestea. ”Concertul care ne-a marcat teribil de tare a fost cel de la Cerbul de Aur, unde am avut de cântat decât două cântece. Dar a fost tare greu, pentru că cu o seară înainte am participat la nopțile albe ale festivalului Cerbul de Aur și acolo, împreună cu soliștii din concurs, am petrecut vreo 10 ore din care am cântat încontinuu. La ora șase am ajuns în camera, iar la ora zece, în ziua concursului, nu puteam articula niciun cuvânt pentru că eram foarte răgușit.


Bodo este pasionat de gastronomie

Toată lumea îl știe pe Bodo drept un artist de succes, dar puține persoane știu faptul că printre hobby-urile sale se numără gătitul. ”Eu nu sunt un bucătar profesionist. În schimb, prietenii mei și familia îmi spun că gătesc foarte bine. Eu întotdeauna iau bucătăria și gătitul ca pe o relaxare majoră. Când intru în bucătărie mă relaxez foarte mult și chiar dacă veneam la ora 12, 1 de la concerte, relaxarea mea era în bucătărie.”

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel