Bodo de la Proconsul, mărturii tulburătoare despre infarctul din 2020: „Am simțit ca o arsură în capul pieptului”

Data publicării:
Bodo de la Proconsul, captură video YouTube
Descriere foto: Bodo de la Proconsul, captură video YouTube

Bodo de la Proconsul a trecut prin clipe de groază, în 2020, când s-a trezit pe masa de operație, neștiind că suferise un infarct.

Bodo de la Proconsul a povestit despre problemele de sănătate cu care s-a confruntat în 2020. Artistul a suferit un infarct și spune că primele semne nu i-au dat de gândit că ar fi în pericol, ajungând la spital abia după 24 de ore, când starea de sănătate i se degradase deja. 

 

„Am făcut un infarct prin mai 2020. (...) Am făcut un infarct lucrând în curte. Tundeam iarba și, la un moment dat, am băut o cană cu apă rece și am făcut o vasoconstrucție și atunci s-a produs infarctul. Am simțit ca o arsură în capul pieptului, dar n-am băgat de seamă. (...) Eu, până atunci, asociam infarctul cu un eveniment de gen girofare, salvare, targă, mers la spital. În schimb, eu nu am avut o problemă de genul ăsta, mi-am desfășurat activitatea în continuare. M-am trezit a doua zi, m-am apucat iar de treabă prin curte. M-am bucurat cu Loredana și copiii de natură. A doua zi, simțit totuși că ceva nu e în regulă, am hotărât să-mi fac niște analize. Când am ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe, mi s-a oferit instant pijamaua de unică folosință pentru a intra în operație.”, a dezvăluit Bodo de la Proconsul, pentru Antena Stars.

Inițial, medicii nu i-au spus că era vorba de un infarct. La insistențele artistului, cadrele medicale i-au explicat că era nevoie să-i monteze trei stenturi, în urma problemelor cardiace. 


„Nu mi-au spus că am infarct și că intervin pentru un infarct mai vechi de 24 de ore, probabil ca să nu mă sperie. Am întrebat ce se întâmplă și mi-au spus că îmi montează trei stenturi, pentru că aveți un infarct mai vechi de 24 de ore.”, a mai spus artistul, potrivit SpyNews


Bodo de la Proconsul, semnal de alarmă după moartea lui Nosfe: ”Eu am stat trei zile cu infarctul și n-am știut că am făcut”


Moartea fulgerătoare a lui Nosfe a ridicat mai multe semne de întrebare și i-a determinat pe cântăreți să-și facă publice propriile experiențe pe care le-au trăit, din postura de artiști români. Aceștia au scos la iveală modalitatea prin care marile case de discuri își tratează vedetele, dar și cum, din disperarea de a-și crea condiții cât mai decente de trai și de a-și susține întreaga familie, ajung la epuizare.

În contextul morții lui Nosfe, Bodo de la Proconsul a vrut să tragă un semnal de alarmă, amintind de situația cu care s-a confruntat în urmă cu doi ani. 

„Probabil că și vârsta pe care o am eu a ajutat la treaba asta – 52 aveam în momentul în care am făcut infarctul. Am simțit o vasoconstricție, pur și simplu, pentru că vasele de sânge din organismul nostru – sau al meu, cel puțin – au fost obturate, pentru că nu mergeam să-mi fac analizele des și au fost obturate, unele chiar în proporție chiar de 80%. După ce am băut un pahar cu apă rece, după ce am depus un pic de efort, aici, prin curte, tunzând iarba, am făcut o vasoconstricție și s-au lipit pereții între ei. Și de acolo a indus infarctul.

Am fost puțin favorizat de Dumnezeu, am stat trei zile cu infarctul și n-am știut că am făcut. Pentru că nu mă simțeam foarte bine, m-am dus la medic pentru niște analize și, în momentul în care am ajuns la spital, după primele analize, respectiv electrocardiograma, oamenii au remarcat că am avut un infarct, am făcut intervenția de angioplastie – coronarografie pe loc și mi s-au montat trei stenturi.”, a povestit artistul, pentru Gândul. 

 

Care sunt factorii care au produs infarctul

Totul s-a întâmplat din cauza stilul de viață nesănătos și dezechilibrat pe care artistul l-a avut. Chiar dacă acum, lucrurile s-au mai așezat în viața sa, trecutul și-a pus destul de mult amprenta. 

„În primul rând, oboseala și alimentația nu întotdeauna echilibrată sau regimul alimentar la timp. Neavând un regim foarte bine pus la punct, foarte ordonat, într-adevăr, ăsta a fost una dintre motivele pentru care mi s-a întâmplat. Nu vă gândiți că eu când am făcut infarct aveam un stil de viață mai nesănătos, ci este vorba de stilul de viață nesănătos pe care l-am avut în tinerețe, când aveam 20 de ani, 20 și ceva de ani, 30. Astea sunt urmări ale unui stil de viață trecut nesănătos.”, a mai spus artistul pentru sursa citată anterior. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel