Boala silențioasă care a răpus-o pe actrița Kirstie Alley. La ce semne discrete trebuie să fii atent

Data publicării:
Kirstie Alley, foto Instagram
Descriere foto: Kirstie Alley, foto Instagram

Boala silențioasă care a răpus-o pe actrița Kirstie Alley. Simptomele pot fi tăcute.

Boala silențioasă care a răpus-o pe actrița Kirstie Alley este comună. Ceelebra actriță a suferit de cancer de colon. Cancerul de colon afectează de obicei adulții în vârstă, deși poate să apară la orice vârstă. De obicei, începe ca niște mici, necanceroase (benigne) aglomerări de celule numite polipi care se formează în interiorul colonului. În timp, unii dintre acești polipi se pot transforma în cancere de colon, notează Mayo Clinic.

Polipii pot fi mici și pot produce puține simptome, dacă există. Din acest motiv, medicii recomandă teste de screening-uri regulate pentru a ajuta la prevenirea cancerului de colon prin identificarea și eliminarea polipilor înainte ca aceștia să se transforme în cancer.

Dacă cancerul de colon se dezvoltă, multe tratamente sunt disponibile pentru a ajuta la controlul acestuia, inclusiv intervenții chirurgicale, radioterapie și tratamente medicamentoase, cum ar fi chimioterapia, terapia țintită și imunoterapia.

Cancerul de colon este uneori numit cancer colorectal, care este un termen care combină cancerul de colon și cancerul rectal, care începe în rect.

Cancerul de colon, simptome

Semnele și simptomele cancerului de colon includ:

- O schimbare persistentă a obiceiurilor intestinale, inclusiv diaree sau constipație sau o schimbare a consistenței scaunului

- Sângerări rectale sau sânge în scaun

- Disconfort abdominal persistent, cum ar fi crampe, gaze sau dureri

- Un sentiment că intestinul tău nu se golește complet

- Slăbiciune sau oboseală

- Pierdere în greutate inexplicabilă, mai notează Mayo Clinic. 

Citește continuarea pe DC MedicalGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel