"Boala Instagram", amăgirea unei generații. Copii operați de la vârste fragede, de frica bullyingului: E RISCANT! Duce la ORBIRE

Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Boala Instagram și TikTok și efectele dramatice pe care le au asupra noastră. Cum te trimite online-ul spre medicul estetician.

De câțiva ani buni, rețelele de socializare au lansat un trend în rândul tinerilor, în special al adolescentelor, pentru care fața perfectă, fără imperfecțiuni, buzele și sânii mari, nasul perfect au devenit un ideal.

În căutarea chipului perfect, tinerele folosesc filtrele predefinite din aplicaţii şi ajung să îşi dorească să arate în viaţa reală la fel ca în fotografiile prelucrate online.

Filtrele de pe rețelele de socializare sunt doar o amăgire a unei generaţii întregi, care nu îşi mai acceptă imaginea din oglindă şi o percep distorsionat, lucru care i-a condus pe specialiști să denumească acest fenomen: "dismorfia Snapchat" şi "faţa Instagram".    

Medicii esteticieni se confruntă cu un val de pacienţi care suferă de boli provocate de social media și atenționează că "utilizarea în exces al filtrelor pe reţelele sociale dăunează grav sănătăţii". 

De altfel, mesajul "utilizarea în exces al filtrelor pe reţelele sociale dăunează grav sănătăţii" ar trebui să fie mesajul de întâmpinare pe toate platformele care folosesc tehnologie de realitate augmentată pentru modificarea trăsăturilor feţei. 

Citește continuarea pe dcmedical.roGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Dată: 02 apr 2022, 16:12 | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience