Boala de care suferă Alexandra Ungureanu: „Sunt momente în care sunt îngenuncheată de durere”. Nu poate avea copii din această cauză

Data publicării:

Alexandra Ungureanu a vorbit deschis despre diagnosticul pe care l-a primit în urmă cu câțiva ani.

Alexandra Ungureanu se confruntă de câțiva ani cu o afecțiune destul de rară, despre care artista nu a avut însă curaj să povestească de la bun început. Cu toate acestea, din dorința de a ajuta cât mai multe femei care se află în această situație să scape de durerile mari, solista s-a hotărât să povestească deschis despre lupta cu endometrioza, despre simptomele pe care le-a simțit, dar și despre soluțiile care în cazul ei au funcționat foarte bine. 

„E un diagnostic pus în urmă cu cinci ani, dar care a fost sub observație cu câțiva ani înainte, nu e un diagnostic care se pune foarte ușor, pentru că e o afecțiune despre care nu se știu încă atât de multe, are multe mistere. Noi, cele care știm exact ce înseamnă ne îngrozim, pentru că sunt fel de fel de stadii ale bolii. Eu sunt norocoasă să nu am o formă foarte complicată, deși au fost momente foarte rele.”, a declarat Alexandra Ungureanu, în cadrul emisiunii Follow us!, de pe Kanal D.

Citește și: Oana Zăvoranu, audiată pentru scandalul de șantaj. Bruneta susține că este victima unui complot. La ce sumă s-ar ridica prejudiciul

„Sunt momente în care sunt îngenuncheată de durere”

Această afecțiune poate fi regăsită în diferite stadii de evoluție, spune Alexandra Ungureanu, care mărturisește că în cazul ei evoluția nu este una atât de mare. Cu toate acestea, vedeta spune că are adesea niște dureri greu de suportat, care au prins-o de multe ori și pe scenă.

„E o boală inflamatorie sistemică, pentru că afectează orice organ. Vine cu mai multe simptome, la mine sunt momente în care sunt îngenuncheată de durere și de multe ori a fost problematică inclusiv prezența mea pe scenă, doar că intervine și adrenalina și mă adun. Durerea e prezentă, e definitorie, sunt femei care trec zilnic printr-un calvar.”, a continuat artista.

Te-ar putea interesa și: Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Șansele de a face copii sunt minime

De-a lungul timpului, extrem de multe persoane au fost curioase să afle care este motivul pentru care aceasta nu a devenit mamă până la vârsta de 42 de ani și se pare că această afecțiune este una dintre cauze, dezvăluie acum artista. De asemenea, Alexandra Ungureanu spune că și-a schimbat radical și stilul de viață, care în anumite proporții a ajutat-o.

„Eu am constatat că se poate opri evoluția sa. Am început să țin un regim, iau suplimente, eu am și o anemie care are legătură cu această afecțiune, dar și dureri digestive. A existat un punct până la care nu mi-am pus problema (n.r. faptul că din cauza acestei boli nu poate avea copii), până când mi-am dorit, dar este foarte greu, cu toate analizele făcute. Nu sunt pregătită încă pentru fertilizarea in vitro, știu femei care au trecut prin aceste experiențe și din păcate au trecut prin experiențe traumatizante și s-au ales cu alte probleme. 

Eu am renunțat la zahăr, alcool, carne roșie, alimente modificate genetic, consum doar lactate de capră, sportul ajută extraordinar de mult. Eu am constatat îmbunătățiri după aceste lucruri.”, a mai dezvăluit artista în cadrul emisiunii.

VEZI și: Iancu Sterp a răbufnit la adresa Anei Pal, la Survivor All Stars: „Are aceeași atitudine proastă pe care a avut-o când i-a dat lui Andrei un cap în gură”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel