Blackout, o pană de curent catastrofală, anunțată din Austria. Ce urmează. Psihologul Radu Leca explică impactul: Îngrijorare, i-ar afecta pe toți

Data publicării:
Unsplash.com/ autor Toni Oprea
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Toni Oprea

Psihologul Radu Leca a vorbit, pentru DCNews, despre știrea că Austria atrage atenția asupra unui Blackout de proporții la nivel european.

Știrea despre faptul că Austria atrage atenția că urmează o pană de curent catastrofală la nivel european ( Vezi AICI articolul) este una dintre cele mai vizualizate în aceste zile. Până la momentul editării acestui articol a fost citită 1.186.904 de oameni, doar în DCNews.ro, și distribuită masiv pe rețelele de socializare. Este evident că românii sunt îngrijorați de posibilitatea că ar putea rămâne fără curent electric în viitorul apropiat. Pentru a înțelege mai bine ce se întâmplă în mintea oamenilor atunci când primesc astfel de avertismente îngrijorătoare, DCNews l-a contactat pe psihologul Radu Leca. Acesta ne-a explicat că principalul motiv pentru care acest anunț a provocat panică în rândul populației este faptul că vine din Austria, o țară cu un grad mare de credibilitate.

"Știrea a avut un atât de mare impact pentru că oamenii se tem de necunoscut. În plus, faptul că această știre vine din Austria îi oferă o notă mare de credibilitate. Să spună o țară ca Austria că s-ar putea produce un blockout la nivel european provoacă îngrijorare, tocmai de asta știrea este credibilă. Oamenii se tem de ceea ce nu pot controla. O pană de curent la nivel european i-ar afecta pe toți, de aici și interesul românilor pentru această știre.", a declarat Radu Leca pentru DCNews.

 

Citește continuarea pe DC News.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel