Bill Cosby şi NBC, daţi în judecată pentru agresiune sexuală de către cinci femei

Data publicării:
Bill Cosby, captura foto Youtube/ sursa NBC News
Descriere foto: Bill Cosby, captura foto Youtube/ sursa NBC News

Cinci femei au intentat un proces pentru agresiune sexuală împotriva celebrului comediant Bill Cosby căzut în dizgraţie, şi a NBC, în temeiul Legii supravieţuitorilor adulţi (Adult Survivors Act) din statul american New York.

În documentele depuse luni la Curtea Supremă din Manhattan, femeile care aduc acuzaţii, dintre care trei au fost actriţe cu roluri scurte în emisiunea "The Cosby Show", susţin că au fost "agresate sexual şi lovite" de Cosby. Mai multe îl acuză că le-a pus droguri în băuturi şi că le-a violat în timp ce erau inconştiente.

Femeile susţin, de asemenea, că NBCUniversal Media, LLC, Kaufman Astoria Studios şi The Carsey-Werner Company, "l-au tolerat şi l-au încurajat pe Bill Cosby... fără a face ceva pentru a stopa acest lucru, în pofida faptului că ştiau despre abuzul sexual în serie comis de el asupra femeilor şi punând la dispoziţia lui Bill Cosby facilităţile pentru atingerea şi abuzul sexual al femeilor".

Companiile au susţinut emisiunea "The Cosby Show" în timpul difuzării acesteia, din 1984 până în 1992.

Printre femeile care îi aduc acuzaţii comediantului se numără Lili Bernard, Eden Tirl, Jewel Gittens şi Jennifer Thompson, care susţin că Bill Cosby s-a oferit să le fie îndrumător şi să le introducă în emisiune. Trei dintre ele au apărut la "The Cosby Show".

"Sunt recunoscătoare statului New York că pot fi alături de semenele mele supravieţuitoare în timp ce ne sprijinim una pe alta în căutarea dreptăţii", a spus marţi Bernard. "De asemenea, le încurajez pe toate celelalte supravieţuitoare să se ridice şi să îşi facă vocile auzite", a adăugat ea.

A cincea femeie care a formulat acuzaţii, directoarea executivă de la Hollywood Cindra Ladd, a spus că a fost o prietenă "platonică" a lui Cosby începând din 1969. Ea a declarat că într-o noapte, când s-au dus împreună la film, el i-a dat o pastilă din cauza căreia şi-a pierdut cunoştinţa, iar el a violat-o.

Legea supravieţuitorilor adulţi oferă o perioadă de un an pentru ca victimele să înainteze acţiuni în justiţie împotriva presupuşilor lor atacatori în cazuri anterioare excluse din cauza depăşirii limitelor de timp. Legea, promulgată de guvernatorul Kathy Hochul, a deschis uşa unui proces împotriva fostului preşedinte Donald Trump într-un caz de viol şi împotriva a două bănci pentru facilitarea abuzului sexual pe termen lung comis de defunctul finanţator Jeffrey Epstein.

Cosby, în vârstă de 84 de ani, a fost eliberat din închisoare anul trecut după ce condamnarea sa din 2018 pentru agresiune sexuală a fost anulată pentru viciu de procedură.

În iunie, juriul unui tribunal californian a stabilit că actorul american se face vinovat de agresarea sexuală a unei adolescente în 1975, când aceasta avea 16 ani. Femeia, în prezent în vârstă de 64 de ani, va primi daune în valoare de 500.000 de dolari.

Într-o declaraţie pentru mai multe instituţii media, publicistul lui Cosby, Andrew Wyatt, a catalogat noul proces drept "frivol" şi a negat acuzaţiile, spunând că în acestea este vorba "numai despre bani", notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel