Beteala de Crăciun. O mai folosește cineva? Ce simbolizează și unde a apărut prima oară

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Sapan Patel
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Sapan Patel

Află în articol ce simbolizează beteala de pe bradul de Crăciun.

În copilăria noastră nu era Crăciunul Crăciun dacă bradul nu era îmbrăcat cu ornamente din sticlă și beteală. Toate magazinele, tonetele, piețele erau pline de beteală și aveai diverse modele la alegere. Acum, însă, se găsește mai greu și asta pentru că tot mai puțini oameni o folosesc la împodobirea bradului sau la decorarea casei. Totuși, mai sunt și unii care păstrează cu sfințenie tradițiile din copilărie, mai ales pentru că le aduce aminte de Crăciunul de altădată. Tendințele din zilele noastre par să fie fundele mari și atât de strălucitoare încât îi pot da chiar și ochilor lui Moș Crăciun un pic de sclipire în plus, scrie southernliving.com.

Chiar dacă tot mai puțini folosesc beteala, aceasta este o tradiție de Crăciun care merită adusă înapoi.

De ce se punea beteala pe bradul de Crăciun


A pune beteală pe bradul de Crăciun este o tradiție care există de mult mai mult decât generația bunicilor noștri, deși a evoluat atât ca material, cât și ca scop. Mulți susțin că a fost introdusă pentru prima dată în Germania la începutul anilor 1600. La acea vreme, beteala era făcută din șuvițe reale de argint care fuseseră tăiate subțiri.

Au fost folosite pentru a reflecta lumina lumânărilor de pe brad - o tradiție pe care, din fericire, am lăsat-o în trecut, pentru că era destul de periculoasă. Dacă beteala din argint sună scump acum, era și atunci. Au fost folosite diferite materiale de-a lungul anilor, înainte de a se alege tipul mult mai economic pe care îl folosim astăzi.

Citește continuarea pe DC NEWS



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel