Bernadette Szocs, după cucerirea AURULUI european: „Am simțit că e turneul meu”

Data publicării:
foto:facebook/federatia romana de tenis de masa.
Descriere foto: foto:facebook/federatia romana de tenis de masa.

Tenisul de masă românesc este din nou pe cele mai înalte culmi la nivel continental. Bernadette Szocs a devenit regina Europei, după o finala de infarct cu YANG, reprezentanta statului Monaco, iar Eliza Samara a câștigat bronzul, după succesul contra polonezei Bajor.  Luni, „tricolorii” au mai cucerit o medalie, bronz la dublu mixt, prin perechea Bernadette Szocs/Ovidiu Ionescu.  

Imnul României a răsunat aseară în Polonia, la Jocurile Europene, pentru delegația de tenis de masă. În proba feminină de simplu, două românce au urcat pe podium! Performera zilei a fost Bernadette Szocs, care a cucerit cea mai strălucitoare medalie după o finală nerecomandată cardiacilor.  

Românca s-a duelat cu Xiaoxin Yang, asiatica naturalizată de Monaco, sportivă care o învinsese în semifinale pe Eliza Samara.  Yang a condus cu 3-1, dar Berni a reușit o revenire formidabilă și s-a impus la final cu 4-3 ( 4-11, 7-11, 11-7, 8-11, 13-11,11-9,11-3).  

„Am știut că trebuie să lupt până în ultimul moment. Nici când eram condusă cu 3-1, nu mi-am permis să renunț. La 3-1, m-am împins să joc mai agresiv. Mi-am spus să nu mă gândesc că sunt condusă și am jucat ca și cum ar fi 0-0” – Bernadette Szocs, medaliată cu aur în proba de simplu la Jocurile Europene.  

Românca a povestit că a știut că a venit momentul să răzbune înfrângerile pe care le-a avut, de-a lungul timpului, în fața asiaticei care reprezintă statul Monaco.  

„O știam foarte bine pe Yang, a fost colega mea de club timp de patru ani și m-a învins în fiecare meci pe care l-am jucat. Acum am simțit că acesta este turneul meu. Visul meu s-a împlinit. Această medalie mi-a sporit încrederea în forțele mele” - Bernadette Szocs, medaliată cu aur în proba de simplu la Jocurile Europene.  

La rândul său, antrenorul lotului național feminin de tenis de masă, Viorel Filimon, a explicat cum el și eleva sa au gestionat finala. 

„Jucătorii încep cu tactica lor, dar când Bernadette a început să piardă, i-am spus să-și schimbe serviciul. Singura modalitate de a o opri pe Yang a fost să folosească serviciul lung la reverul ei. Berni a ascultat, iar acest lucru a dat rezultate, Yang nu a reușit să joace la fel de agresiv ca la început, iar Bernie a preluat controlul. A fost o zi grozavă pentru Bernie, dar și pentru Eliza, care a cucerit bronzul european” – Viorel Filimon, antrenorul lotului național feminin de tenis de masă.  

Samara : „ Sunt mândră de această medalie”  

Cealaltă medalie obținută ieri de delegația României de tenis de masă i-a aparținut Elizei Samara, care s-a impus în finala mică în fața reprezentantei țării-gazdă a Jocurilor Europene, Natalia Bajor, 4-3 (11-9, 4-11, 13-11, 11-7, 9-11, 9-11, 11-7).  

„Nu eram obișnuită să jucăm meciuri pentru poziția a treia, așa că a fost o experiență puțin ciudată. Sunt mândră că am urcat pe podium și am cucerit această medalie de bronz. Mi-am dovedit că pot juca în continuare la cel mai înalt nivel” - Eliza Samara, medaliată cu bronz în proba de simplu la Jocurile Europene.  

Eliza și Natalia joacă împreună în campionatul polonez, iar antrenorul lotului național polonez o pregătește pe româncă la echipa de club.

„Ne cunoșteam foarte bine. În cele două meciuri anterioare ale noastre din liga poloneză, Natalia m-a învins de două ori. Nu mi-a dat nicio șansă” – Eliza Samara, medaliată cu bronz în proba de simplu la Jocurile Europene.  

Jocurile Europe continuă pentru sportivii români de la tenis de masă cu probele pe echipe. Fetele și băieții sunt în faza sferturilor de finală, meciurile urmând să se desfășoare mâine.   

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Sport


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel