Berea, cea mai periculoasă băutură pentru ficat. Risc de STEATOZĂ, pancreatită, colecistită. Un român bea 100 de litri pe AN

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Berea este una dintre preferatele românilor, însă aceasta poate duce la dezvoltarea mai multor probleme.

Datele Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) arată că în anul 2011, România se afla pe locul 5 în rândul celor mai mari consumatoare de alcool pe cap de locuitor.

Nu mai este niciun secret că românii sunt mari iubitori ai berii, iar consumul crește în fiecare an.

Kirin Beer University publică începând din 1975 un raport anual privind consumul de bere, pe baza datelor de la asociațiile de berari din toată lumea și din statisticile oficiale. În timp ce Marea Britanie este doar pe locul al 23-lea, cu 58 l/locuitor, România a depășit în 2020 atât Spania, cât și Germania și se află pe podiumul global, potrivit BBC Science Focus Magazine.

Potrivit cifrelor din 2020, România a ajuns pe locul 3, cu un total de 100,3 litri pe cap de locuitor.

Berea, cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat

Ei bine, deși suntem mari consumatori de bere, aceasta este considerată de specialiștii în sănătate cea mai nocivă băutură alcoolică pentru ficat. 

Mai mult, berea este principala cauză a steatozei hepatice, adică boala ficatului gras și duce la pancreatită, colecistită sau alte tulburări gastrice.

Citește continuarea pe dcmedical.roGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel