Benone Sinulescu și-a făcut testamentul în urmă cu mai mulți ani. Cine va moșteni întreaga avere a artistului

Data actualizării: | Data publicării:
Benone Sinulescu, Foto Facebook
Descriere foto: Benone Sinulescu, Foto Facebook

Lumea muzicală este din nou în doliu. După moartea subită a lui Petricâ Mîțu Stoian, România este lovită astăzi de o nouă veste tristă: Benone Sinulescu s-a stins din viață.

Benone Sinulescu s-a stins din viață astăzi, la vârsta de 84 de ani, în urma unor complicații pulmonare. Soția artistului a dezvăluit că acesta a refuzat inițial să meargă la spital, de teama infecției Covid.

„Am rămas singură, era bine, ne bucuram, dar a făcut o pneumonie de aspirație și s-a dus, n-a vrut să fie dus la spital, de frică, din cauza Covid-19.

A murit astăzi, la orele 14.30, îl ducem la o casă mortuară, la o firmă, apoi de aici o să-l ducem la Filarmonica, îl vom înmormânta la Eternitatea.

El este în casă acum, în pat, așteptăm firma mortuară să vină, sunt distrusă de durere. Nu am nevoie de nimic, pe el înapoi nimeni nu îl mai întoarce!”, a declarat Elena Sinulescu pentru Impact.ro

Ionuț Pavel, impresarul lui Benone Sinulescu, a confirmat pentru Gândul că artistul a decedat: „Din păcate, este adevărat. Avea o pneumonie agresivă și a murit înecat”, a declarat, pentru Gândul, Ionuț Pavel.

 

Cântăreţul de muzică populară Benone Sinulescu s-a născut la 24 mai 1937, în localitatea Siriu din judeţul Buzău. A primit numeroase premii şi distincţii pentru activitatea sa artistică.

 

Artistul și-a făcut testamentul de câțiva ani

 

Elena și Benone Sinulescu au fost căsătoriți peste 40 de ani, însă nu au avut copii. În urmă cu câțiva ani, artistul a mărturisit că și-au dorit copii, însă soția sa a pierdut mai multe sarcini, din cauza unor probleme de sănătate. 

„Nu avem copii, ea a pierdut câteva sarcini”, a declarat celebrul artist pentru Click, în urmă cu mai mulți ani. 

În urmă cu șase ani, Benone Sinulescu a declarat că și-a făcut deja testamentul și că toată averea sa o să-i revină soției sale.

„Eu şi soţia mea avem reciprocitate… Dacă mor eu, totul îi rămâne ei… Şi drepturile de autor, casele din Bucureşti, Buzău şi de lângă Arad, banii, toată averea noastră. Şi invers… Doar că soţia mea, fiind inginer chimist, nu are drepturi de autor.

În acest sens, am făcut deja testamentul la notariat. Am preferat să fie ceva gândit din vreme. Drepturile de autor nu le vom lăsa de izbelişte. După ce niciunul dintre noi nu va mai trăi, avem nepoţi. Şi eu, şi nevastă-mea avem familii mari”, declara în 2014, Benone Sinulescu pentru Viva.

 

Ce avere avea Benone Sinulescu

Benone Sinulescu a strâns până la vârsta de 84 de ani o avere impresionantă. Impact citează surse apropiate artistului care spun că acesta era foarte mândru de realizările sale financiare și că obișnuia să glumească despre averea strânsă, comparându-se cu Adrian Năstase.

“Mi se spune Nea Beni, şapte case, mai tare ca Adrian Năstase. Așa se lăuda el, prietenilor, la petreceri!”, au declarat apropiații marelui cântăreț de muzică populară, pentru impact.ro

Realitatea nu este departe de glumă. Artisul deținea mai multe proprietăți, atât în București, cât și Arad și în Siriu, județul Buzău. 

 

Ce pensie avea Benone Sinulescu

Despre artiștii români se știe că nu au cine știe ce pensii, unii dintre aceștia fiind nevoiți încă să urce pe scenă chiar dacă mulți dintre aceștia nu se prea mai simt în stare.

Benone Sinulescu, care a implinit în luna mai 84 de ani, a urcat pe scenă timp de 50 de ani neîntrerupt. Cariera lui Nea Beni, cu toate că a fost una îndelungată, nu i-a adus artistului o pensie prea mare. Acesta încasa lunar o pensie nu mai mare de 1.600 de lei. Însă la această sumă se adauga indemnizația de merit care este de 1.100 de lei, astfel că artistul încasa de la stat 2.700 de lei lunar, potrivit DC Business.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel