Beneficiile UIMITOARE pentru sănătate oferite de planta MORINGA

Data publicării:
Moringa, foto Unsplash/ Ninetechno
Descriere foto: Moringa, foto Unsplash/ Ninetechno

Moringa a fost desemntă în anul 2008 de către Institutul National de Sanatate (National Institute of Health) din SUA „Planta anului” deoarece oferă atât de multe beneficii pentru oameni. 

Mulți dintre noi au auzit de sfatul, un măr pe zi ține doctorul departe. Fructele și legumele pe care le găsim adesea în farfurie nu au nevoie să ni se reamintească prea mult de beneficiile lor pentru sănătate sau cel puțin nu la fel de mult ca alimentele mai obscure de care corpul nostru poate beneficia. 

Potrivit Medical News Today, moringa este o plantă originară din India. Frunzele, florile, semințele și rădăcinile plantei au fost folosite în scopuri medicinale de sute de ani. Timp de secole, moringa a fost folosită ca remediu pentru a ajuta la tratarea unor afecțiuni precum diabetul, inflamațiile cronice, cancerul, durerile articulare și o varietate de infecții. Atât de puternic este acest copac, încât este adesea denumit prin porecla sa, copacul miraculos.

Potrivit WebMD, frunzele acestei specii magice de copac au de șapte ori mai multă vitamina C decât o portocală, precum și de un impresionant număr de 15 ori mai mult potasiu decât bananele.

Există multe moduri în care puteți adăuga moringa în dieta dvs.


Dacă vrei să adaugi moringa în dieta ta, există multe moduri în care poți face acest lucru. Potrivit Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură, toate părțile arborelui moringa sunt comestibile. Frunzele pot fi folosite proaspete ca ingredient pentru gătit sau uscate și pulverizate într-o pulbere fină. Semințele pot fi infuzate în apă caldă pentru ceai sau adăugate într-un curry. Iar uleiul incredibil de sănătos care se extrage din semințe poate fi luat sub formă de supliment sau poate fi folosit pentru gătit.

Noi suntem de acord să mâncăm în fiecare zi tot ceea ce avem nevoie, dacă asta ține doctorul departe. Sfatul străvechi poate afirma că este un măr. Deși, acum că suntem conștienți de multiplele utilizări versatile ale puternicului arbore miraculos, am putea lua în considerare adăugarea unui strop de ulei de moringa sau a unei frunze de moringa pulverizate în dieta noastră zilnică. 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel